Antero Alenius on harrastunut moottoripyöräilyä yli 20 vuotta. Nyt alla on viides pyörä, Suzuki VZR1800. (Pysäytyskuva Hämeenkyrön rekrytointivideolta)

Pirkanmaalla sijaitseva 10 600 asukkaan Hämeenkyrö on käynnistänyt seuraajan etsimisen Antero Aleniukselle, joka jää eläkkeelle helmikuun alussa 2024. Hämeenkyrö vauhdittaa rekrytointiaan videolla, jossa kunnanjohtaja Alenius ajaa moottoripyörällään Hämeenkyrön maisemissa.

-Moottoripyöräily ei kuulu kunnanjohtajan pätevyysvaatimuksiin, mutta liikenteellisesti vilkasta Tampereen kehyskuntaa pitää osata ohjata monenlaisiin kurveihin, Alenius sanoo videolla.

Hämeenkyrön kunnanjohtajan kelpoisuusehtoina ovat soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä kokemus julkishallinnosta. Haku on avoinna 22. elokuuta saakka.

-Arvostamme strategisia johtamis- ja kehittämistaitoja, hallinto- ja talousosaamista, viestintä- ja yhteistyötaitoja sekä elinkeinoelämän tuntemusta, virkailmoituksessa kerrotaan.

Antero Aleniukselle kertyy kuntahallinnon palvelua lähes 40 vuotta. Hänelle tulee vuoden loppuun mennessä täyteen 12 vuotta Hämeenkyrön kunnanjohtajana, ja aiemmin hän on toiminut 5 vuotta Punkalaitumen kunnanjohtajana, 17 vuotta Huittisten kaupunginsihteerinä ja jo sitä ennen eri tehtävissä Huittisissa.

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä