Kangasala kasvaa. Lahdentien varteen rakentuva Lamminrahkan asuin- ja yritysalue on yksi Tampereen seudun suurimmista uusista alueista. (kuva: Kangasalan kunta)

Kangasalan kunta valmistelee kaupunki-nimityksen ottamista käyttöön. Kunnanjohtaja Oskari Auvisen mukaan se olisi osa luontevaa, vuosikymmeniä jatkunutta kehitystä kaupungiksi.

– Se profiloisi Kangasalaa kohti uudenaikaista tulevaisuuden kuntaa ja toimisi positiivisena kannustimena kehitystyön jatkamiselle myös sote- ja maakuntauudistus huomioon ottaen, Auvinen sanoo.

– Kaupunki-nimitys on myös imagon ja myös yritysten ja elinkeinoelämän näkökulmasta positiivinen sen lisäksi, että se myös kuvaa paremmin Kangasalan tosiasiallista asemaa ja kokoluokkaa suomalaisessa kuntakentässä.

Asiasta on keskusteltu Kangasalan kunnanhallituksen ja valtuustoryhmien puheenjohtajien kokouksissa sekä valtuuston iltakoulussa. Kaupunginhallitus käsittelee asiaa ensi maanantaina. Esityksen mukaan Kangasalasta tulisi kaupunki 1.1.2018 alkaen.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



Jos kaupunki-nimitys otettaisiin käyttöön, Kangasalasta tulisi Suomen 33. suurin kaupunki asukasluvultaan. Joulukuun 2016 tietojen mukaan Kangasalan asukasluku on 31 177. Suomessa on 20 kaupunkia, joiden asukasluku on vähemmän kuin 8 200.

Asiaa on käsitelty Kangasalla valtuustoaloitteen pohjalta aiemmin vuonna 1992.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*