Mannerheimin salonkivaunu Päämajakaupunki Mikkeli -sovelluksessa. Vaunu oli Mannerheimin ja hänen seurueensa käytössä vuosina 1939-1946. (Kuva: Xamk)

KUNTAKIERROS Uusi mobiilisovellus esittelee Mikkeliä sodanaikaisena päämajakaupunkina. Mikkelin matkailua edistävän sovelluksen on kehittänyt Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk.

Sovellus esittelee sotahistoriallisia kohteita Mikkelin keskustassa, Vanhalla kasarmialueella ja Karkialammella neljän eri kävelykierroksen avulla ja siihen sisältyy äänikerrontaa. Sovelluksesta löytyvät myös lisätyn todellisuuden toteutukset Mannerheimin salonkivaunusta ja Mikkelin ortodoksisesta sotilaskirkosta.

Sovellus on kehitetty Euroopan aluekehitysrahaston osarahoittaman ARMikkeli-hankkeen puitteissa ja sovelluksen sisällöt on laadittu yhteistyössä Sodan ja rauhan keskus Muistin ja muiden hankkeen sidosryhmien kanssa. Sovellukseen kehitetään edelleen lisää sisältöä.

Sovellus on saatavana Android-puhelimille ja -tableteille ilmaiseksi Google Play -sovelluskaupasta, josta se löytyy nimellä ”Päämajakaupunki Mikkeli”.

Suomen armeijan päämaja siirrettiin Mikkeliin 1939, kun talvisota alkoi. Päämaja oli Mikkelissä myös jatkosodan aikana 25.6.1941–19.9.1944. Myös Lapin sota johdettiin Mikkelistä, ja viimeiset pääesikunnan osastot poistuivat kaupungista kesällä 1945.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä