Kuhmon kaupunginjohtaja Tytti Määttä valittiin yksimielisesti Pohjois-Savon maakuntajohtajaksi. (Kuva: Pohjois-Savon liitto)

Kuhmon kaupunginjohtaja Tytti Määttä on valittu yksimielisesti Pohjois-Savon uudeksi maakuntajohtajaksi. Maakuntavaltuuston tekemä valinta ei ollut yllätys, sillä jo valintaa valmistellut haastatteluryhmä esitti yksimielisesti maakuntahallitukselle Määtän valintaa. Myös maakuntahallitus oli yhdessä rintamassa Määtän takana.

Tytti Määttä oli valinnan jälkeen yhteydessä Pohjois-Savon maakuntavaltuutettuihin nettiyhteyden välityksellä. Puheenvuorossaan hän kertoi toivovansa, että voi aloittaa maakuntajohtajana maaliskuun aikana. Yksimielinen valinta antaa hyvät lähtökohdat tehtävän menestykselliseen hoitamiseen.

-Teidän osoittama luottamus eli yksimielinen valintaa saa minut ihan häkeltyneeksi, Määttä myönsi.

Pohjois-Savo on tulevalle maakuntajohtajalle asuin- ja työpaikkana uusi alue, mutta Tytti Määttä vakuutti olevansa valmis ottamaan asioista selvää.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



-Se tarkoittaa sitä, että minulla on kamalan paljon opittavaa, mutta samalla minulla on äärettömän paljon luontaista mielenkiintoa tutustua alueeseen ja sen toimijoihin. Toivon, että hyvän verkostoyhteistyön ja vuoropuhelun kautta voimme yhdessä kehittää maakuntaa. Tämä on minulle suuri kunnia päästä Pohjois-Savon maakuntajohtajan tehtävään, Määttä vakuutti.

Koulutukseltaan Tytti Määttä on valtiotieteiden maisteri.  Hän on toiminut Kuhmon kaupunginjohtajana vuodesta 2018 lähtien. Sitä aiemmin hän oli syntymäkuntansa Vaalan kunnanjohtajana kahdeksan vuoden ajan. Ennen kunnanjohtajauraansa Määttä työskenteli Kuntaliiton erityisasiantuntijana.

-Oikeudenmukainen toiminta ja tasapuolisuus on osa sitä, mitä minä olen ihan ihmisenä ja se näkyy myös työssäni ja tavassani johtaa. Haluan korostaa sitä, että luomme innostunutta ilmapiiriä Pohjois-Savon kehittämiseen ja kitkemme näköalattomuutta. Toivon, että voimme kokeilla uutta ja sallia myös muutosta. Samalla pitää oppia sallimaan, että virheitäkin tulee. Eihän kukaan koskaan uskalla yrittää mitään, jos epäonnistumisen pelko on liian suuri, Tytti Määttä muistutti puheenvuorossaan.

 Pohjois-Savon maakuntajohtajan virka tuli avoimeksi, kun entinen maakuntajohtaja Marko Korhonen valittiin Pohjois-Savon hyvinvointialuejohtajaksi. Virkaan tuli kaikkiaan 18 hakemusta.