Kaisa Spies 25.11.2014

TahdonMinä tahdoin reilut kuusi vuotta sitten Orilammen majan laiturilla, siinä mistä vesibussi lähtee. Minusta samalla paikalla voisivat sanoa tahdon myös samaa sukupuolta olevat. Toivon, että he perjantain jälkeen pääsevät tahtomaan. Olen ollut vaitonainen Tahdon-kampanjasta. Olen miettinyt mitä sanoa ja miten tasa-arvoista avioliittolakia osaisi perustella. Kaikki tuntuu kuluneelta ja sanotulta. Tuntuu niin täydellisen typerältä estää toisten tahtominen. Siksi en perustele. Tasa-arvoinen avioliittolaki on itsestään selvä. Se ei vaadi yhtään perustelua. Jokaisella on oikeus avioliittoon. 


Missä sinä tahdoit? Miltä tuntuisi, jos joku toinen sanoisi, että sinä et saa tahtoa? Että se vain yksinkertaisesti on väärin ja vastoin hänen uskontoaan. Ja sitten et voisi tahtoa. Tuntuisi aika kummalliselta, eikö totta? Ihmettelisit ehkä mitä sinun tahtomisesi hänelle kuuluu.

Perjantaina eduskunta äänestää tasa-arvoisen avioliittolain hyväksymisestä. Minä toivon, että se menee läpi.
Jaa artikkeli