Sivistys 21.3.2017 - 10:16

Helsinki puhdistaa opetusviraston tietohallintoa

Helsingin kaupungin opetusvirastosta sai tietohallintopäällikkö Hannu Suoniemen lisäksi potkut kolme muuta työntekijää.

Helsingin kaupungin opetusvirastosta sai tietohallintopäällikkö Hannu Suoniemen lisäksi potkut kolme muuta työntekijää.

Helsingin kaupungin opetusvirasto irtisanoo turvallisuuspäällikkönsä, entisen tietohallintopäällikkö Hannu Suoniemen. Samalla irtisanottiin myös kolme muuta opetusviraston tietohallinnon työntekijää. Lisäksi kolmea työntekijää varoitettiin.

Hannu Suoniemen epäillään saaneen miljoonien taloushyötyjä rikollisella toiminnallaan. Opetusviraston mukaan irtisanottu on pilkkonut hankintoja pieniin osiin ja tehnyt lukuisia alle 30000 euron hankintoja, joiden yhteydessä hän on saanut hankittua itselleen henkilökohtaista hyötyä.

-Asiassa on kysymys pitkään jatkuneesta lain ja ohjeiden vastaisesta menettelystä. Rikkomukset ovat niin vakavia, että Suoniemi ei voi enää jatkaa tehtävässään. Häntä on kuultu ennen irtisanomista, todetaan opetusviraston tiedotteessa.

Potkuja enemmälti

Suoniemen tapauksen paljastumista seuranneissa selvityksissä ja laitteiden inventoinneissa selvisi, että opetusviraston työntekijöillä on ollut omassa henkilökohtaisessa käytössään opetusviraston omaisuutta, joita he eivät ole työtehtäviensä takia tarvinneet. Näistä henkilöistä kolme siis irtisanottiin ja kolmea varoitettiin.

Opetustoimen johtaja Liisa Pohjalaisen mukaan varoitetuilla ja irtisanotuilla tietohallinnon työntekijöillä oli kotonaan taulutelevisioita ja kameroita, jotka olivat Helsingin kaupungin omaisuutta.

-Olemme saaneet laitteet takaisin kaupungille. Näistä tapauksista emme ole tekemässä poliisille tutkintapyyntöä, Pohjalainen paljastaa.

Tiedote Helsingin kaupungin nettisivuilla