Sote 15.3.2017 - 08:26
Twitter (3)

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä käynnistää povatut yt-neuvottelut

Kuntayhtymän vieminen kohti kilpailtuja markkinoita merkitsee Francis McCarronin mukaan ankaraa laihdutuskuuria. Tehostamista haetaan mm. hallintoa keventämällä. (Kuva: Lauri Rotko)

Kuntayhtymän vieminen kohti kilpailtuja markkinoita merkitsee Francis McCarronin mukaan ankaraa laihdutuskuuria. Tehostamista haetaan mm. hallintoa keventämällä. (Kuva: Lauri Rotko)

Jopa 200 työpaikkaa on uhattuna, kun Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä käynnistää yt-neuvottelut. Neuvottelut koskevat strategia- ja tukipalvelut – toimialan henkilöstöä ja muihin toimialoihin kuulumatonta yhtymän hallintoa, noin kymmentä prosenttia yhtymän työntekijöistä.

Yhtymän hallitus on asettanut seitsemän miljoonan euron säästötavoitteen toiminnallisin muutoksin.

”Kolmen organisaation (Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä, Lahden kaupungin sosiaali- ja terveystoimiala ja peruspalvelukeskus Oiva) yhdistyttyä on syytä arvioida paitsi organisaatiorakenteita myös päällekkäisiä tehtäviä”, yhtymän tiedotteessa todetaan

Työntekijöiden irtisanomisten lisäksi mahdollisia seurauksia ovat osa-aikaistamiset ja siirrot tehtävistä toisiin. Mahdolliset irtisanomiset ja muut toimenpiteet toteutetaan kevään 2017 aikana.

Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän nimi muuttui Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymäksi viime syksynä. Yhtymän toimitusjohtaja Timo Louna siirrettiin sivuun joulukuussa.

Vuoden 2017 alussa toimintansa aloittanut uusi hyvinvointiyhtymä vastaa kymmenen kunnan (Asikkala, Hartola, Hollola, Iitti, Kärkölä, Lahti, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki, Pukkila) sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisestä ja tuotannosta. Lisäksi se tuottaa päivystyksen ja erikoissairaanhoidon palvelut Heinolan kaupungille ja Sysmän kunnalle.

Tammikuussa Lounan seuraajaksi valittiin poliittisen kädenväännön jälkeen Eetu Salunen.

Yhtymän hallituksen puheenjohtaja Francis McCarron ennakoi viime viikolla ilmestyneessä Kuntalehdessä (3/2017) työntekijöiden vähennystarvetta. McCarron totesi, että kuntayhtymän hallinto, jossa työskentelee noin 400 ihmistä, vaatii keventämistä kovalla kädellä.

– Oikea lukumäärä olisi noin 200, McCarron sanoo.