Sote 18.8.2016 - 12:42

Sosiaalialan henkilöstö avoimeen rekisteriin

Valvira on avannut sosiaalihuollon ammattilaisten keskusrekisterin, josta voi tarkistaa sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilön ammattipätevyyden. Rekisteristä tulee kattava ensi vuoden loppuun mennessä.

JulkiSuosikki-rekisteri on nyt valmistunut, ja ensimmäiset rekisteröidyt sosiaalihuollon ammattihenkilöt löytyvät kaikille avoimesta palvelusta. Valvirassa on tähän mennessä rekisteröity noin 300 sosiaalihuollon ammattihenkilöä. Tiedot päivittyvät kerran vuorokaudessa.

Rekisterin tarkoitus on antaa kaikille mahdollisuus tarkistaa, että sosiaalihuollon ammattilaisella on vaadittava koulutus.

Tulevaisuudessa kukaan ei voi työskennellä vakituisesti sosiaalityöntekijänä, sosionomina tai geronomina ilman laillistusta, eikä käyttää lähihoitajan, kodinhoitajan tai kehitysvammaistenhoitajan ammattinimikettä ilman rekisteröintiä Suosikki-rekisteriin.

Sosiaalihuollon ammattihenkilöillä on ensi vuoden loppuun asti aikaa hakea laillistamista tai nimikesuojausta. Kaikki sosiaalihuollon ammattihenkilöt ovat tarkistettavissa rekisteristä vuoden 2018 alussa.

Rekisteriin pääsee täältä.