Työpaikkauutiset 3.4.2017 - 22:31

Karrimaalle ero Harjavallasta

Harjavallan kaupunginhallitus myönsi maanantaina eron kaupunginjohtaja Jaana Karrimaalle.

Karrimaa jätti eronpyyntönsä 27. maaliskuuta, kun oli tilapäisen valiokunnan kuultavana. Tilapäinen valiokunta oli asetettu valmistelemaan Karrimaan irtisanomista tai siirtämistä toisiin tehtäviin.

Karrimaan virkasuhde päättyy 30. toukokuuta. Hänellä ei ole työvelvoitetta irtisanomisaikana, joten hän jättää tehtävänsä heti.

Karrimaalle maksetaan johtajasopimuksen mukaisesti irtisanomisajan palkan lisäksi yhden vuoden palkkaa vastaava summa. Asian kaupunginhallituksessa esitellyt kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Rauta, sd., kertoo, että korvauksen maksamiseen ei liity ehtoja, joiden mukaan Karrimaan pitäisi pidättäytyä oikeustoimista.

Karrimaa kertoi Kuntalehdelle perjantaina, että ei ole aikeissa riitauttaa tilapäisen valiokunnan asettamiseen tai omaan irtisanoutumiseensa liittyviä päätöksiä. Hän aikoo kuitenkin selvityttää vuosien 2015, 2016 ja alkuvuoden 2017 päätöksentekoa Harjavallassa, muun muassa hänelle viime marraskuussa annettua varoitusta.

Rauta kertoo, että kaupunginhallituksen on tarkoitus julistaa kaupunginjohtajan virka haettavaksi kokouksessaan 25. huhtikuuta.

Erottamisella uhatut kuntajohtajat saavat tukiverkoston

 

Lähetä toimitukselle juttuvinkki.

  1. Ei tee mitään, koska Rämön Heidillä on kiire hakea uusia hommia, johan Lempäälässä on jo aikaa kulunutkin…

  2. Jos kunta sotkee asiansa niin pahoin, että sen päätöksentekokyky vaarantuu, valtiovalta voi puhaltaa pelin poikki. Tätä esitti valtiovarainministeriön asettama selvitysmies, OTT Kari Prättälä. Selvityksen taustalla ova Kittilän ongelmat, jotka alkoivat Levin hissijupakasta ja johtivat kunnanjohtaja AM:n erottamiseen syksyllä 2014. Parhaillaan iso osa valtuustosta ja kunnanhallituksesta on rikostutkinnassa. KHO totesi, että kunnanjohtajan erottaminen oli laiton.

    Suomen Kuntajohtaja ry:n hallituksen ja pj Heidi Rämön kannattaisi palkata OTT Kari Prättälä puolustamaan kuntajohtajia. Olihan kj Jaana Karrimaa pitkään Suomen Kuntajohtajat ry:n puheenjohtaja. Näinkö hänet palkitaan?

  3. Suomen Kuntajohtajat ry:n vuosikokous v.2016valitsi Oulussa yhdistykselle uuden hallituksen vuodelle 2017. Hallituksen puheen­joh­ta­jaksi valittiin Lempäälän kunnanjohtaja Heidi Rämö ja vara­pu­heen­joh­ta­jaksi Joensuun kaupun­gin­joh­taja Kari Karjalainen.

    Hallituksen jäsenet ovat (henki­lö­koh­tainen varajäsen suluissa): Gun Kapténs, Luoto (Tarmo Aarnio, Kirkkonummi), Heidi Rämö, Lempäälä (Olavi Kaleva, Loviisa), Jukka Moilanen, Ulvila (Tanja Matikainen, Janakkala), Seija Österberg, Mynämäki (Vesa Rantala, Taivassalo), Antero Alenius, Hämeenkyrö (Rinna Ikola-Norrbacka, Sulkava), Olli Nuuttila, Pyhtää (Harri Anttila, Rautjärvi), Kari Karjalainen, Joensuu (Jarmo Pirhonen, Kuopio), Juha Valkama, Uurainen (Anne Heusala, Kuhmoinen), Jukka Mikkonen, Taivalkoski (Heli Knutars, Posio).

Kirjoita oma kommenttisi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.