Business Finlandin pääjohtajaksi valittu Lassi Noponen on työskennellyt vuodesta 2023 alkaen elinkeinoministerin erityisavustajana.

Pitkän uran yritysten johto- ja vastuutehtävissä tehnyt Lassi Noponen on nimitetty innovaatiorahoituskeskus Business Finlandin pääjohtajaksi 1.9. alkaen viideksi vuodeksi.

Pääjohtajan tehtävää haki määräaikaan mennessä 30 henkilöä. Valtioneuvosto teki nimityspäätöksen istunnossaan torstaina (11.7.).

Työ- ja elinkeinoministeriön hallitusneuvos Kari Klemm kertoo, mitä ansioiden tarkastelun perusteella kelpoisuusvaatimukset täyttäneistä hakijoista sekä haastatteluihin valituilta ja vahvoilta hakijoilta selvitettiin:

– Valmiuksia pääjohtajan viran tehtävien menestykselliseen haltuunottoon. On selvitetty muun muassa näkemyksellisyyttä, johtamisotetta, tuloksellisuutta ja verkottuneisuutta.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



Lopulta Noponen valikoitui vahvojen kärkihakijoiden ansiovertailun perusteella uudeksi pääjohtajaksi.

Laaja toimintaympäristö

Innovaatiorahoituskeskus Business Finland on työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonalalla toimiva virasto.

– BF:n (Business Finland Oy:n) tavoitteena on auttaa elinkeinoja uudistumaan ja kehittymään teknologian ja innovaatioiden keinoin. BF edistää kansainvälistä verkottumista sekä parantaa työelämän laatua, Kari Klemm sanoo.

Pääjohtaja johtaa, valvoo ja kehittää rahoituskeskusta sekä rahoituskeskuksen ja sen hallinnoiman yhtiön muodostamaa BF-kokonaisuutta.

– Uuden pääjohtajan kauden tavoitteista muun muassa talouteen, tulosohjaukseen ja hallinnonalan strategiaan liittyen kerrotaan myöhemmin lisää.

– BF-kokonaisuuden toimintaympäristö ja sidosryhmäverkosto on laaja.

Esimerkiksi elinkeinoja uudistavassa työssä BF toimii samojen päämäärien eteen kuin kaupungit ja kunnatkin, Klemm vastaa.

Yritysrahoituksen asiantuntija

Noposella on laajaa tuntemusta pääomasijoitusalasta ja yritysrahoituksesta sekä merkittävää käytännön kokemusta yritysten TKI-toiminnasta, kasvusta ja kansainvälistymisestä.

Vuosina 2010−2023 Noponen työskenteli johtotehtävissä Eagle Filters Group Oyj:ssä. Tätä ennen hän on toiminut muun muassa hallituksen puheenjohtajana Incap Oyj:ssä, perustajaosakkaana ja toimitusjohtajana Proventia Group Oyj:ssä sekä osakkaana Evli Corporate Finance Oy:ssä.

Ennen yrittäjäksi ryhtymistään hän työskenteli Neste Oyj:ssä asiantuntija- ja johtotehtävissä.

Lue myös:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*