Kuva: Kari Långsjö

Tampereen kaupunginvaltuuston asettama tilapäinen valiokunta jatkaa tänään pohdintaansa, nauttiiko apulaispormestari Ilkka Sasi (kok.) edelleen valtuuston luottamusta. Valiokunnan tehtävänä on laatia selvitys valtuustolle Sasin asemasta.

Kyseessä on valiokunnan toinen kokous. Valiokunnan puheenjohtaja Mikko Aaltonen (vas.) kertoo, että kokokuksessa muun muassa käsitellään Kuntaliiton lakiyksikön lausuntoa, joka liittyy asian prosessiin.

Valiokunta asetettiin heinäkuun alussa. Syynä ovat rikosepäilyt, joiden kohteena Sasi on. Asiasta ensin uutisoineen Aamulehden mukaan Sasia epäillään seksuaalisesta ahdistelusta ja alkoholirikoksesta.

Ilkka Sasi on jättänyt kunnallisvalituksen, jossa vaaditaan valiokunnan asettamispäätöksen kumoamista ja toimeenpanon keskeyttämistä.

Tilapäisen valiokunnan tulee tuoda selvitys viimeistään 16.9.2024 valtuuston käsiteltäväksi.

Asiasta Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen 8.8.2024 jätetyn kunnallisvalituksen mukaan päätös valiokunnan asettamisesta on kumottava, koska se on lainvastainen ja se on syntynyt virheellisessä
järjestyksessä.

Sasin asianajajansa kautta jättämässä valituksessa perusteena toimeenpanon keskeyttämisvaatimukselle todetaan se, ettkä kuntalain (410/2015, KL) 143 § mukaan päätöksen täytäntöönpanoon ei saa ryhtyä, jos valitus käy täytäntöönpanon johdosta hyödyttömäksi. Keskeyttämistä vaaditaan, koska on ilmeistä, että valitusta ei ehditä käsitellä tilapäisen valiokunnan selvityksen takarajaan mennessä, jolloin valitus kävisi hyödyttömäksi.

Valituksessa on listattu useita syitä laajoine perusteluineen, joiden mukaan tilapäisen valiokunnan asettamista pidetään lainvastaisena. Valituksen mukaan tilapäisen valiokunnan asettamiselle ei ollut kuntalain 35 §:n mukaisia perusteita, kunnanvaltuuston päätös valiokunnan asettamisesta on perustelematon, kunnanvaltuuston päätöksen perusteena oleva kaupunginhallituksen päätös ja siten myös kaupunginvaltuuston päätös ovat tarkoitussidonnaisuuden periaatteen vastaisia ja päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä.

Tilapäisen valiokunnan puheenjohtaja Mikko Aaltonen (vas.) kuuli kunnallisvalituksesta Kuntalehdeltä. Hän ei kommentoinut valitusta.

Juttua muokattu 9.8.2024 klo 14.19: Täsmennetty Mikko Aaltoselta saatuja tietoja ja korjattu aiempi virheellinen väite, että tilapäinen valiokunta kokoustaisi tänään ensimmäistä kertaa.

Aiheesta aiemmin:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*