Yhtiössä käydyt muutosneuvottelut eivät olleet KKV:n mielestä riittävä syy jätepalveluiden suorahankintaan. (Kuva: Pixabay)

Jyväskylän kaupungin sekä Laukaan, Muuramen ja Toivakan kuntien omistama Mustankorkea Oy on saanut Kilpailu- ja kuluttajavirastolta (KKV) huomautuksen hankintalain noudattamatta jättämisestä. Kuntien omistama jätepalveluyhtiö oli hankkinut jätepalveluita kilpailumatta niitä hankintalain mukaisesti.

Vuositasolla noin 70 000 euron suuruista hankintaa oli perusteltu äärimmäisellä kiireellä. Kiire oli johtunut yhtiössä käynnissä olleista muutosneuvotteluista, jonka takia henkilöstöä oli irtisanottu ja kalustoa myyty.

Yhtiö oli lokakuussa 2023 tehnyt toistaiseksi voimassa olevan  sopimuksen lääkejätteiden keräyksestä, Laukaan pienjäteaseman vaarallisen jätteen kuljetuksesta sekä kyseisten jätteiden käsittelypalveluista. KKV:n arvion mukaan äärimmäisen kiireen kriteerit eivät tapauksessa täyttyneet, sillä muutosneuvotteluissa ei ollut kyse yhtiön ulkopuolisesta ja ennalta arvaamattomasta tapahtumasta.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



KKV:n mukaan hankinta oli myös tehty ajallisesti ja sisällöllisesti suurempana kuin kiiretilanteen takia olisi ollut välttämätöntä. KKV:lle antamassaan vastauksessa Mustankorkea Oy kertoi kilpailuttavansa kyseiset jätepalvelut vuoden 2024 aikana.

Ratkaisu KKV:n sivuilla

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*