Timo Kurula valittiin Kittilän kunnanjohtajaksi joulukuussa 2022. (Kuva: Sonja Eloranta)

Kittilän kunnanvaltuusto ei ryhdy toimiin kunnanjohtaja Timo Kurulan saaman ehdollisen vankeustuomion perusteella. Valtuusto merkitsi tuomion vain tiedoksi. Asiasta ei äänestetty, joten päätös oli muodollisesti yksimielinen.

Kurulan aseman puntarointi ei kuitenkaan pääty tähän. Kokouksen päätteeksi Oikeudenmukainen Kittilä -ryhmän, vihreiden ja kokoomuksen seitsemän valtuutettua jättivät valtuustoaloitteen Kurulan irtisanomiseksi luottamuspulan perusteella kuntalain 43 §:n mukaisesti.

Korkein oikeus tuomitsi Kurulan 80 päivän ehdolliseen vankeuteen. KKO katsoi Kurulan syyllistyneen vuonna 2015 kunnanhallituksen puheenjohtajana toimiessaan petoksen yritykseen, virkavelvollisuuden rikkomiseen sekä virka-aseman väärinkäyttämiseen.

Jutussa oli kyse kunnanjohtaja Anna Mäkelän erottamiseen liittyvistä ns. Eilavaara-papereista. Korkeimmassa oikeudessa tuomitut vastaajat olivat hankkineet lakipalvelua kunnan ulkopuoliselta asiantuntijalta Pertti Eilavaaralta ja vieneet palvelua koskeneen laskun kuntahallintoon maksettavaksi.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



Kyseessä oli jo toinen KKO:n Kurulalle langettama ehdollinen vankeustuomio. Maaliskuussa 2023
KKO tuomitsi Kurulan 60 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen virka-aseman väärinkäyttämisestä. Myös tuolloin valtuusto merkitsi tuomion vain tiedoksi.

Timo Kurula valittiin kunnanjohtajaksi joulukuussa 2022.

Lue myös:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*