Pellervo Hämäläinen on Liperin talousjohtaja ja vs. kunnanjohtaja. (Kuva: Liperin kunta)

Liperin valtuusto valitsi maanantaina Pellervo Hämäläisen Liperin uudeksi kunnanjohtajaksi. Hämäläinen on työskennellyt Liperin talousjohtajana vuodesta 2016. Parhaillaan hän toimii myös vs. kunnanjohtajana.

Hämäläinen sai valtuuston virkavaalissa taakseen kaikkien 35 valtuutetun äänet.

– Tämän parempaa lähtökohtaa ei kunnanjohtaja voi työlleen saada. On todella hienoa tulla valituksi synnyinkuntansa kunnanjohtajaksi, Liperin Käsämän kylästä lähtöisin oleva Hämäläinen sanoi valinnan jälkeen.

Hämäläinen on valmistunut valtiotieteiden lisensiaatiksi Turun yliopistosta. Ennen Liperin talousjohtajan tehtäviä hän toimi viiden vuoden ajan Lieksan kaupungin sosiaali- ja terveystoimen talouspäällikkönä. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa tutkijana ja matemaattisten aineiden opettajana.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



Kunnanjohtaja Hannele Mikkanen jää varhennetulle eläkkeelle 1.1.2025 alkaen. Hänen viimeinen työpäivänsä Liperin kunnanjohtajana oli 30. syyskuuta, jonka jälkeen hän jäi vuosilomalle. Mikkanen työskenteli Liperin kunnanjohtajana vuodesta 2003 ja sitä ennen Liperin sivistysjohtajana vuodesta 1997.

Liperin kunnanjohtajan virkaa tavoitteli 28 hakijaa. 4 hakijaa sai haastattelukutsun, ja haastattelujen jälkeen Hämäläinen ja Keski-Suomen hyvinvointialueen hallintojohtaja Pasi Marjakangas kävivät vielä valtuustoryhmien kuultavina.