Heinäluoma katsoo, että kuntauudistus ei syntyneen vastakkainasettelun vuoksi ole alkanut parhaalla mahdollisella tavalla.

– Voisi helpottaa, jos mentäisiin pari askelta taaksepäin ja lähdettäisiin sellaiseen valmisteluun, johon kutsuttaisiin avoimesti myös oppositio mukaan. Eli haettaisiin yhteistä käsitystä hallitus-oppositiorajan yli, Heinäluoma sanoi Ylen Ykkösaamussa lauantaina.

Heinäluoman mukaan kuntauudistus nähdään keskustassakin edelleen hyvin tärkeänä.

– Tämähän oli alun perin keskustan käynnistämä uudistus vuoden 2003 hallituksessa, keskustan ja demarien yhteistyössä liikkeelle laittama. Tuntuisi siltä, että tähän yhteistyöhenkeen kannattaisi uudelleen palata, koska haasteet kuntien valtuustoissa ovat ihan samanlaisia riippumatta siitä, ollaanko keskustalaisia, demareita, kokoomuslaisia vai perussuomalaisia.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



Heinäluoman mielestä suurissa kysymyksissä kuten turvallisuuspolitiikassa ja kunta-asioissa yhteydenpitoa ja yhteisen käsityksen hakemista tulisi olla koko eduskunnan kesken.

– On tärkeää, että oppositio saa äänensä kuuluviin ja pystyy esittämään vaihtoehdon. Kun on hallituksen vaihtoehto ja opposition vaihtoehto, demokratia toimii ja vastuu on kansalaisilla, jotka tekevät valinnan, kumpaan he enemmän luottavat.

Kuntauudistuksen valmistelutyötä seuraa tällä hetkellä poliittinen seurantaryhmä, jonka jäsenet ovat hallituspuolueiden kansanedustajia. Seurantaryhmän puheenjohtajana toimii SDP:n kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta. Seurantaryhmän toimikausi on 7.10.2011-31.8.2012.

(KL)

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*