työpaikkauutiset

Rautiainen vaihtoi

Askolasta Puolangalle

Askolan kunnanjohtaja Esko Rautiainen on valittu Puolangan kunnanjohtajaksi.

Puolangan valtuusto valitsi Rautiaisen virkaan 2. marraskuuta äänin 15–6. Vastaehdokkaana oli Puolangan hallintojohtaja Paula Karsi-Ruokolainen.

Rautiainen ei hakenut virkaa, vaan antoi siihen suostumuksensa.

Askolan valtuusto asetti 20. elokuuta tilapäisen valiokunnan valmistelemaan Rautiaisen irtisanomista tai siirtämistä muihin tehtäviin. Valiokunnan työn oli määrä valmistua 13. lokakuuta mennessä, mutta aikataulu ei pitänyt.

Puolangan nykyinen kunnanjohtaja Seppo Rajala jää eläkkeelle.

Inna Punkalaitumelta Hattulaan

Punkalaitumen kunnanjohtaja Lauri Inna siirtyy Hattulan kunnanjohtajaksi.

Hattulan valtuuston vaalissa Inna sai 31 ääntä ja hattulalainen asianajaja Arto Viljanen 4 ääntä.

Lauri Inna on valtiotieteiden maisteri. Hän on toiminut aiemmin muun muassa Teollisuuden Voiman viestintäpäällikkönä ja puolustusvoimissa eri tehtävissä.

Hattula haki kunnanjohtajaa kahteen kertaan kesän ja syksyn aikana. Inna antoi virkaan suostumuksensa toisen hakukierroksen jälkeen.

Karkkila valitsi Järvenpään

Karkkilan kaupunginvaltuusto valitsi marraskuun alussa uudeksi kaupunginjohtajaksi Marko Järvenpään. Järvenpää on yhteiskuntatieteiden maisteri ja Humppilan kunnanjohtaja.

Järvenpää sai valtuuston virkavaalissa 18 ääntä ja Tuija Telén 16 ääntä. Kaupunginhallitus esitti yksimielisesti Telénin valintaa. Telén on Tampereen pormestarin esikunnan yhteysjohtaja.

Karkkilan edellinen kaupunginjohtaja Juha Majalahti siirtyi Euran kunnanjohtajaksi syyskuussa.

Mattila Hyvinkään ykkösjohtajaksi

Diplomi-insinööri Jyrki Mattila on Hyvinkään uusi kaupunginjohtaja. Hän on hoitanut kaupunginjohtajan viransijaisuutta jo vuodesta 2013.

Aiemmin Mattila on johtanut Hyvinkään tekniikan ja ympäristön toimialaa, toiminut kaupungingeodeettina ja Tuusulan kunnassa kiinteistöinsinöörinä.

Mattila ottaa kaupunginjohtajan tehtävän vastaan tammikuun alussa.