työpaikkauutiset

Toikka Imatralta Kouvolaan

Imatran hallintojohtaja Marita Toikka on Kouvolan uusi kaupunginjohtaja.

Toikka on oikeustieteen maisteri, lakimies ja varatuomari. Hän on aiemmin toiminut muun muassa Lappeenrannan kaupunginkanslian lakimiehenä sekä Joutsenossa hallinto- ja taloustoimen johtajana. Hän asuu Lappeenrannassa ja on syntynyt Joutsenossa.

Puoluetaustaltaan Toikka on kokoomuslainen. Hän oli ehdolla eduskuntavaaleissa 2015 Kaakkois-Suomen vaalipiirissä ja sai 1 349 ääntä.

Toikka sai valtuuston vaalin toisella kierroksella 31 ääntä ja Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine 28 ääntä.

Toikka aikoo toimia sillanrakentajana laajan kaupungin eri osien välillä, eri poliittisten ryhmien välillä ja myös viranhaltijoiden ja poliitikoiden välillä.

- Voimme rakentaa Kouvolasta yhä elinvoimaisemman ja vetovoimaisemman kaupungin, mutta se vaatii yhteistyötä. Yksilösuorituksilla emme pääse eteenpäin, hän sanoo.

Jari Tuononen
Polvijärven kunnanjohtajaksi

Jari Tuononen on valittu Polvijärven uudeksi kunnanjohtajaksi.

Tuononen on 35-vuotias yhteiskuntatieteiden maisteri, Tuusniemen hallintojohtaja ja vs. kunnanjohtaja.

Hän on aiemmin toiminut muun muassa Kiteellä talous- ja hallintojohtajana ja Liperissä hallinto- ja talouspäällikkönä.

- Polvijärvi on taloudellisesti ja muutenkin hyvässä kunnossa oleva kunta, vaikka siellä pientä kuohuntaa on ollutkin, Polvijärveltä lähtöisin oleva Tuononen sanoo.

Liigafutari Peltonen

menee Muonioon

Muonio valitsi johtajakseen opettaja Lasse Peltosen Hollolasta.

Peltonen on yhteiskuntatieteiden kandidaatti ja kasvatustieteiden maisteri. Hän työskentelee Lahdessa luokanopettajana, mutta on parhaillaan opintovapaalla.

- Halusin uusia haasteita työelämässä. Tarkoituksenani on johtaa Muoniota niin, että se pärjäisi muuttuvassa kuntakentässä ja löytäisi oman polkunsa. Tämä on minulle hieno haaste.

Peltonen on SDP:n ensimmäisen kauden valtuutettu Hollolassa ja on myös Päijät-Hämeen maakuntavaltuuston jäsen.

Peltonen muistetaan entisenä pääsarjatason jalkapalloilijana. Hän pelasi urallaan kaikkiaan 103 ottelua Veikkausliigassa Kuusysin, FC Lahden, FC Hämeenlinnan ja Jaron riveissä. Myöhemmin hän toimi FC Lahdessa myös liigajoukkueen joukkueenjohtajana.

- Lahtelaisen jalkapalloilun menestysvuosiin en ihan ehtinyt mukaan, mutta avauskokoonpanon vakiomiehenä pelasin FC Lahdessa useamman kauden.

Rinta-Jouppi hoitaa kunnanjohtajan työ Nousiaisissa

Nousiainen ei täytä avoimeksi tulevaa kunnanjohtajan virkaa, vaan hallintojohtaja Juha Rinta-Jouppi siirtyy hoitamaan virkaa oman työnsä ohessa.

Rinta-Jouppi aloittaa tehtävässä 4. toukokuuta ja määräaika ulottuu vuoden 2018 loppuun.

Rinta-Jouppi, 38, on hallintotieteiden maisteri. Hän on työskennellyt Nousiaisten hallintojohtajana vuodesta 2010. Sitä ennen hän on toiminut muun muassa Ruskon kunnan palvelujohtajana ja Vahdon kunnan hallintosihteerinä.

- Toimintakulttuurimme on varsin toisenlainen kuin monissa muissa kunnissa. Päätöksenteko on hyvin yksituumaista, ja yhteispeli toimii myös yhdistysten ja muiden toimijoiden kanssa, Matilainen kertoo.

Nykyinen kunnanjohtaja Juhani Kylämäkilä jää eläkkeelle.

Keski-Sikkilä Karijoen johtoon

Pirkanmaan yrittäjien elinkeinoasioiden päällikkö Marko Keski-Sikkilä siirtyy Kari-joen kunnanjohtajaksi.

Karijoen valtuusto valitsi Keski-Sikkilän yhden äänen enemmistöllä. Hän voitti valtuuston vaalissa lavialaisen yrittäjän Eija Heinolan lukemin 9–8.

Kunnanjohtajan virkaa tavoitteli 13 hakijaa. Karijoella pitkään kunnansihteerinä ja kunnanjohtajana työskennellyt Viljo Kurvinen jää eläkkeelle.

Lauri Inna siirtyy Hattulasta Saloon

Valtiotieteiden maisteri, Hattulan kunnanjohtaja Lauri Inna siirtyy Salon kaupunginjohtajaksi.

Inna voitti Raaseporin kaupunginjohtajan Tom Simolan valtuuston virkavaalissa äänin 28‒23.

Inna on toiminut ennen kuntauraansa muun muassa Teollisuuden Voiman viestintäpäällikkönä ja puolustusvoimissa eri tehtävissä.

Hattulaan hän siirtyi 2015 Punkalaitumen kunnanjohtajan virasta.

Virkaa tavoitteli 23 hakijaa. Nykyinen kaupunginjohtaja Antti Rantakokko jää eläkkeelle elokuun lopussa.

- Salo on äärimmäisen kiinnostava ja sijainniltaan vahva kaupunki. Viime vuosien haasteista huolimatta sillä on myönteiset näkymät, Inna sanoo uudesta työpaikastaan.

Savitaipale valitsi Kimmo Kainulaisen

Mikkeliläisestä hallintotieteiden tohtorista Kimmo Kainulaisesta tulee Savitaipaleen kunnanjohtaja.

Kainulainen väitteli Tampereen yliopistossa 2005 aluetieteestä. Väitöskirja käsitteli kulttuurifestivaalien aluetaloudellista merkitystä.

Kainulainen on työskennellyt muun muassa Varkauden kulttuuri- ja vapaa-aikajohtajana sekä Mikkelin ammattikorkeakoulun ja Metropolia-ammattikorkeakoulun palveluksessa.

Kainulainen näkee Savitaipaleella paljon mahdollisuuksia.

- Se harjoittaa aktiivista elinkeinopolitiikkaa, on profiloitunut hyvinvointi- ja liikuntamatkailuun ja on Etelä-Karjalan suosituin mökkikunta väkilukuun suhteutettuna. Sen sijainti on hyvä naapurikaupunkeihin Lappeenrantaan ja Mikkeliin ja myös Pietariin nähden.

Kainulainen aloittanee Savitaipaleella huhtikuun alussa, jolloin nykyinen kunnanjohtaja Tapio Iso-Mustajärvi jää eläkkeelle.

Virkaa tavoitteli 12 hakijaa. Kainulainen sai valtuuston vaalissa 16 ääntä ja Sulkavan talous- ja hallintojohtaja Juho Järvenpää 5 ääntä.

- Savitaipaleelle meno on minulle myös identiteettikysymys, sillä olen syntyperäinen eteläkarjalainen. Asuin Imatralla ensimmäiset 19 vuotta elämästäni, Kainulainen kertoo.