Autoliitto arvostelee ankarasti Helsingin aikeita tehdä valtiolle aloite lakimuutoksesta, joka mahdollistaisi alueelliset ruuhkamaksut. Helsingin ympäristölautakunta käsittelee aloitetta ensi viikolla.

Aloitteesta uutisoitiin Kuntalehdessä ja Kuntatekniikassa eilen. Autoliitto pitää aloitetta demokratian irvikuvana.

– Ennen juuri pidettyjä kuntavaaleja asiasta oltiin hiljaa ja nyt sitä ajetaan väkisin ja pikavauhdilla eteenpäin ennen uuden valtuuston ja lautakuntien kauden alkamista, Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen toteaa liiton tiedotteessa.

– Moneen kertaan viime vuosina demokraattisessa päätöksenteossa hylätyt suunnitelmat ruuhkamaksuista ovat liikennepoliittisen eliitin tavoite. Valitettavasti tällä eliitillä ei ole mitään käsitystä omaa autoa tarvitsevien ihmisten arjesta ja liikkumistarpeista. Tilanne on sama valtakunnallisessa liikennepolitiikassa, Nieminen jatkaa.

Autoliiton mukaan Helsingin pysäköintimaksupolitiikka on käytännössä jo muodostunut ruuhkamaksuksi. Se pitää Helsingin ruuhkautumista kansainvälisessä mittakaavassa vähäisenä ja katsoo ongelmien olevan ratkottavissa itse aiheutettuja pullonkauloja purkamalla.

– Nyt tavoitteena näyttäisi olevan sujuvan liikenteen ruuhkauttaminen muun muassa pääteiden bulevardisoinnilla ja sen jälkeen siitä aiheutetuilla ruuhkilla rahastaminen.

Liitto kyseenalaistaa myös tuoreimman ruuhkamaksuselvityksen, johon kaavailtu aloite perustuu. Selvityksen tekemisessä on ollut mukana joukkoliikenteestä Helsingissä ja ympäryskunnissa vastaava HSL.

– On perusteltua kyseenalaistaa sellaisen selvityksen tarkoitusperät, jonka lopputuloksen varassa on selvityksen teettäjän oma toimintaympäristö. Pakottamalla saa aina asiakkaita, vaikka palvelutaso ei olisikaan riittävä, Autoliitto toteaa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*