Varapuheenjohtaja Marketta Kokkonen puhuu asiantuntevasti konsernijohtamisen ja kunnan osakeyhtiöiden johtamisen uudistamisesta. Uudistumisella, mikäli se ylipäätään on mahdollista, on kova kiire. Prosessi olisi pitänyt käynnistää jo kymmenen vuotta sitten.

Silminnäkijänä kuntayhtiön hallituksissa on ollut lähes järkytys nähdä miten tietämättömiä ja osaamattomia (tai vain poliittisesti orientoituneita) henkilöitä hallituksiin on nimitetty.

Toimiva johto, joka on ollut myös poliittisin palkitsemisperustein nimetty, on käyttänyt tilannetta tietysti hyväkseen.

Jotta voidaan mitenkään vaatia kustannusvastaavuuden ja tuottavuuden tehostumista ja tuloksentekoa, on hallituksessa (ja johdossa) oltava aitoa markkinakelpoista toimiala-ja liiketoimintaosaamista edustavia henkilöitä. Sitä osaamista ei voi tulla kuin uudenlaisen rekrytointipolitiikan avulla.

On ollut lähes uskomatonta kuulla vahva kannanotto, “että yhtiömme ei tarvitse mitään liiketoimintasuunnitelmaa, koska olemme kunnan kokonaan omistama osakeyhtiö.”

Osakeyhtiöt tulisi nähdä ensisijaisesti kunnan osatoimintoja suoraviivaistavina ja tehostavina aikaansaamiseliminä.
Jos ne nähdään vanhaan tapaan vain näkösuojan turvaavina poliittisina pelivälineinä, ei kuntatalouksien kurjistumiselle näy loppua.

Kuntayhtiöiden ei tule ryhtyä suoraan subventoituun kilpailuun muun yritystoiminnan kanssa. Selkeä riskinotto ja sitä kautta rehti tuloksenteko vapaassa markkinassa, antaa kuntayhtiöllekin toiminnan oikeutuksen.

Konsernijohtamisen asiantuntijaryhmän ajatukset tulisi saattaa mitä pikimmin käytännön toimintamalliksi.

Nimimerkki Liikkeenjohdon mentori

Avatar
Kuntalehti
kuntalehti@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*