Pukkilan kunnanhallitus kutsuu Pukkilan valtuuston velvoittamana Suomen kunnat mukaan työhön, jonka tuloksena valtiovalta saa käytännön kokemuksista syntyneitä ideoita julkista sektoria vaivaavan pöhötystaudin saattamiseksi kuriin.

Tämän mukaisesti Pukkilan kunnanhallitus esittää, että kunnat tekisivät rohkeasti ja järjestelmällisesti ehdotuksia kuntien toimintaa rasittavien normien purkamiseksi ja vähemmän tärkeiden tehtävien vähentämiseksi.

Lisäksi Pukkilan kunnanhallitus vaatii Kuntaliittoa osallistumaan aktiivisemmin kuntia koskevien normien ja tehtävien vähentämistyöhön. Kunnanhallituksen mielestä Kuntaliiton on arvioitava kriittisesti myös omaa valmistelu-, lausunto- ja kehittämistoimintaansa.

Valtuusto velvoitti Pukkilan kunnanhallituksen osallistumaan kuntatalouden korjaustoimiin aktiivisesti myös kotikunnassa.

Siksi kunnanhallitus pitäytyy toistaiseksi sellaisesta kehittämistyöstä, mikä lisää kunnan menoja tai viranhaltijoiden ja luottamushenkilöiden työmäärää, mutta ei kohenna kunnan elinvoimaa tai merkittävällä tavalla paranna palvelutasoa.

Lisäksi kunnanhallitus evästää ja kannustaa viranhaltijoita huomaamaan jo asioiden valmisteluvaiheessa mahdollisuuksia byrokratian vähentämiseen ja siten torjumaan tarpeettoman työn tekemistä.

Tämä kirjoitus on laadittu myös siksi, että valtuusto määräsi, että sen tahto toimitetaan ”sopivalla tavalla valtakunnassa yleisesti tiedoksi”.

Pukkilan kunnanhallitus

Jukka Lehtimäki, puheenjohtaja

Avatar
Kuntalehti
kuntalehti@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*