Näihin maisemiin Viveka Lanne siirtyy kaupunginjohtajaksi. (Kuva: Janni H./Huittinen)

Huittisten kaupunginvaltuusto on valinnut uudeksi kaupunginjohtajaksi yhteiskuntatieteiden maisteri Viveka Lanteen. Suoritetussa suljetussa lippuäänestyksessä Viveka Lanne sai 21 ääntä ja Katariina Koivisto 13 ääntä.

Jännittävimmät hetket koettiin vaalin ensimmäisellä kierroksella. Koivisto sai 12 ääntä, Lanne ja Timo Kaunisto molemmat 11 ääntä. Kun toiselle kierrokselle pääsi vain kaksi eniten ääniä kerännyttä, niin Lanteen ja Kauniston välillä suoritettiin arvonta. Ja arvonnassa Viveka Lanne oli onnekkaampi.

Vaalin toisella kierroksella valtaosa Kaunistoa ensimmäisessä äänestyksessä tukeneista siirtyi Viveka Lanteen taakse. Koivisto sai vain yhden lisä-äänen.

Viveka Lanne on toiminut vuodesta 2015 alkaen Siikaisten kunnanjohtajana. Sitä aiemmin hän toimi Satakuntaliiton aluekehitysasiantuntijana.

Kaupunginjohtajan virka tuli tavoiteltavaksi, kun Jyrki Peltomaa, 60, irtisanoutui ja ilmoitti jäävänsä kesäkuun alussa osittaiselle varhennetulle vanhuuseläkkeelle. Peltomaa valittiin Huittisten kaupunginjohtajaksi elokuussa 1999.