Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell siirtyy loppuvuodesta Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtajaksi.

Turussa saadaan ryhtyä etsimään uutta kaupunginjohtajaa. Kaupunkia vuodesta 2010 lähtien johtanut Aleksi Randell on valittu Rakennusteollisuus RT:n uudeksi toimitusjohtajaksi. Randell aloittaa uudessa tehtävässään 9. marraskuuta.

-Kaupunki ei tule koskaan valmiiksi, eivätkä kaikki uudistukset ja hankkeet joita olen saanut olla käynnistämässä, ole vielä maalissa. Asiat Turussa ovat nyt kuitenkin monelta osin hyvällä mallilla ja voin hyvillä mielin siirtyä uusiin tehtäviin, Randell arvioi.

41-vuotiaan Randellin loikka Turun ykköspaikalta rakennusteollisuuden ykköslobbariksi on ainakin osalle kuntakenttää melkoinen yllätys.

-Rakennusteollisuudessa koen kiehtovaksi toimialan vahvan kytköksen koko Suomen kilpailukykyhaasteeseen. Minua motivoi tehdä työtä kestävän kasvun ja työpaikkojen eteen. Ala elää myös mielenkiintoista murrosvaihetta, ja liitolla on keskeinen rooli toimialatason muutosten edistämisessä, Randell arvioi Rakennusteollisuus RT:n tiedotteessa.

RT:n nykyinen toimitusjohtaja Tarmo Pipatti jää eläkkeelle vuoden lopussa.

Lähtöpäätös yllätti

Turun luottamusmiesjohdolle Aleksi Randellin lähtö tuli yllätyksenä.

-Toki meillä on ollut tiedossa, että Aleksi on nuori mies, eikä tämä tule hänelle olemaan se eläkevirka. Lähtöilmoitus tuli meille yllätyksenä. Tästä huolimatta olen iloinen hänen puolestaan, sillä tämä on hieno mahdollisuus, pohtii Turun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Lauri Kattelus (kok).

Kesken kesälomavieton ei Turkuun mielivien tarvitse CV:tä päivittää. Hakuprosessi käynnistyy vasta syksyllä.

-Meillä ei ole tässä mitään kiirettä. Keskustellaan ensin asiasta poliittisten ryhmien kesken ja käynnistetään hakuprosessi sitten kesän jälkeen, Kattelus valottaa aikataulua.

Edit: 14.6.2017 klo 14: Lisätty kaupunginhallituksen puheenjohtaja Lauri Katteluksen kommentit viran täyttämiseen liittyen.

 

Avatar
Pekka Moliis
pekka.moliis@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Edeltäjä, Tarmo Pipattihan tuli myös ison kaupungin (Lahti) johtopaikalta.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*