Kymenlaakson hyvinvointialuejohtajavalinnassa kakkoseksi jäänyt Annikki Niiranen on valittanut valtuuston kesäkuussa tekemästä päätöksestä. (Kuva: Kymenlaakson hyvinvointialue)

Annikki Niiranen on valittanut Kymenlaakson hyvinvointialuejohtajan valinnasta. Aluevaltuusto päätti juhannuksen alla valita hyvinvointialuejohtajaksi Satakunnan sairaanhoitopiirin SataDiag-liikelaitoksen johtajan Harri Hagmanin.

Hallinto-oikeuteen tehdystä valituksesta johtuen Hagman toimii virkaa tekevänä hyvinvointialuejohtajana niin pitkään, kunnes virkavaalipäätös on tullut lainvoimaiseksi. Annikki Niirasen tekemästä valituksesta ovat kertoneet Kouvolan Sanomat ja Yle.

Hyvinvointialuejohtajavaalissa 58 valtuutetusta 39 asettui Hagmanin taakse. Hagman on koulutukseltaan diplomi-insinööri. Kymsoten toimitusjohtaja ja hyvinvointialueen va. hyvinvointialuejohtaja Annikki Niiranen sai 15 ääntä ja kolmas kärkiehdokas Sami Puukari neljä ääntä.

Ylen uutiseen asiaa kommentoineen aluehallituksen puheenjohtaja Nina Braskin (sd.) mukaan pitkässä ja paljon tekstiä sisältävässä valituksessa on vedottu muun muassa tasa-arvolakiin ja hakijoiden keskinäisiin ansioihin.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)