Itä-Lapin aluekehityksestä vastannut Dina Solatie siirtyy Kemijärven kaupunginjohtajaksi.

Kaksi äänestyskierrosta tarvittiin, ennen kuin Kemijärven kaupunginvaltuusto sai valittua uuden kaupunginjohtajan. Toisella äänestyskierroksella Dina Solatie kukisti Jussi Stoorin äänin 14-13. Äänestyksen ratkaisi se, että Solatie pystyi vaalin toisella kierroksella lisäämään kannatustaan, kun taas ensimmäisen kierroksen ääniharava Jussi Stoor ei saanut lisää valtuutettuja taakseen.

Kemijärven kaupunginvaltuusto pohjusti kaupunginjohtajan valintaa reilun puolen tunnin mittaisella keskustelulla, jossa kaikki kolme kärkiehdokasta saivat kannatusta valtuutetuille. Ensimmäisellä kierroksella aiemmin muun muassa Lemin kunnanjohtajana ja Kouvolan vs. hallintojohtajana työskennellyt Jussi Stoor sai 13 ääntä ja aluekehityksestä vastaavan Itä-Lapin kuntayhtymän johtaja Dina Solatie 12 ääntä.

Äänestys meni toiselle kierrokselle, sillä kaksi ääntä meni ensimmäisellä kierroksella keskustan ex-kansanedustaja Eeva-Maria Maijalalle ja yksi ääni Henri Pätsille. Ilmeisesti nämä äänet menivät sitten toisella kierroksella suljetussa lippuäänestyksessä Solatielle, josta tuli uusi kaupunginjohtaja.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Dina Solatie on koulutukseltaan filosofian tohtori ja hän on työskennellyt Itä-Lapin kuntayhtymässä  vuodesta 2016 lähtien ja kuntayhtymän johtajana vuodesta 2019. Ennen Itä-Lappiin siirtymistään hän työskenteli yli 13 vuoden ajan Säteilyturvakeskuksen palveluksessa.

Mahdollisuuksia ja haasteita

Kiitospuheenvuorossaan valinnan jälkeen Dina Solatie muistutti Kemijärven olevan kaupunki, jossa on mahdollisuuksia, kunhan niihin osataan vain tarttua.

-Kemijärvellä on paljon potentiaalia ja mahdollisuuksia. Kemijärven ihana ainutlaatuinen luonto rantoineen on Lapin Riviera, samoin Suomutunturi avaa paljon mahdollisuuksia matkailun kehittämiseen nykyistä laajemmin. Vihreän siirtymän hankkeet ja tämä uusi geopoliittinen maailmantilanne ovat meille mahdollisuus, Solatie arvioi.

Tuore kunnanjohtaja tunnusti olevansa tyytyväinen Suomen Nato-jäsenyydestä. Puolustusvoimien Rovajärven ampuma-alue sijoittuu osin Kemijärven alueelle ja tämä näkyy jo alueella harjoittelevien kansainvälisten joukkojen myötä monella eri tasolla.

-Olen onnellinen, että Suomi on liittynyt Natoon. Nato ja sotaharjoitukset avaavat paljon mahdollisuuksia Kemijärven ja sen infran kehittämiseen, Dina Solatie uskoi.

Ei mikään helppo paikka

Kemijärven nykyisellä valtuustokaudella on saatu pohtia kaupunginjohtajakuvioita vähintään riittävästi. Valtuustokauden alkupuolella väännettiin kättä kaupunginjohtaja Atte Rantasen lähdöstä, Rantasen tilalle valittu Pekka Iivari purki virkasuhteensa viime syksynä koeajalla kolmen kuukauden työskentelyn jälkeen. Iivari valittiin tänä keväänä yksimielisesti Siikalatvan kunnanjohtajaksi.

Kiitospuheessaan valtuustolle Solatie ojensi sovinnon kättä niille kuntapäättäjille, jotka eivät häntä virkaan äänestäneet.

-Haluan työskennellä teidän kaikkien kanssa, jotta löydämme parhaat mahdollisuudet Kemijärven kaupungin kehittämiseen yhteisvoimin. Voimme luoda ympäristön, jossa jokainen voi tuntea ylpeyttä kotikaupungistaan ja nauttia sen tarjoamista mahdollisuuksista. Minulle on erityisen tärkeää kuunnella asukkaita ja kuulla heidän tarpeitaan ja toiveitaan, Dina Solatie korosti kiitospuheensa päätteeksi.

Kahdella hakukierroksella Kemijärvi sai vastaanottaa yhteensä 22 hakemusta, jonka lisäksi yhden äänen virkavaalin ensimmäisellä kierroksella saanut Henri Pätsi antoi suostumuksensa virkaan.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*