Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Tarmo Martikainen on lakeuksilla kolmen joukossa. Varsinais-Suomen hyvinvointialuejohtaja valitaan keskiviikkona ja siellä hän on ykkösehdokas. (Kuva: PSHP/Eino Ansio)

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialuejohtajan virka on enää kolmen kauppa. Virkaa haki kaikkiaan neljä henkilöä, joista haastatteluvaiheen jälkeen pois putosi Juha Alanko.

Valintaprosessi etenee siten, että hakijoista loput kolme kutsutaan valtuustoryhmien ja henkilöstön edustajien kuultavaksi 3. toukokuuta. Kutsun saaneista Tero Järvinen on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johtaja ja Tarmo Martikainen puolestaan Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtaja. Kolmas jatkoon päässeistä on sosiaali- ja terveysjohtaja Eija Rintala Tuusulasta.

Etelä-Pohjanmaalla jatkoon päässeistä Tarmo Martikainen on vahvoilla Varsinais-Suomen hyvinvointialuejohtajaksi. Aluehallitus esitti Martikaista virkaan ja valinta on esillä tämän viikon keskiviikkona aluevaltuustossa. Tero Järvinen on puolestaan haastatteluun kutsuttujen joukossa Kanta-Hämeessä.

Kuulemistilaisuuden jälkeen valintaryhmä valmistelee esityksen aluehallitukselle. Hyvinvointialuejohtajan nimittää aluevaltuusto kokouksessaan 16.5.2022

Mainos