Haminassa on nyt vara mistä valita. (Sonja Eloranta)

Toinen kierros toden sanoo, on vanha totuus 800 metrin juoksussa, mutta sitä se vaikuttaa olevan myös kaupunginjohtajaa hakiessa. Näin kävi ainakin Haminassa, jossa tänään päättyneellä hakukierroksella otettiin vastaan 20 uutta hakemusta ja yksi suostumus. Ensimmäisessä haussa virasta oli kiinnostunut 16 hakijaa.

Toki hakijoiden joukossa on Haminan suunnallakin muutama kuukausittaista työnhakuvelvoitettaan täyttävä, mutta vastaavasti 21 tuoreen nimen joukossa on useita entisiä tai nykyisiä kuntajohtajia. Haminan kaupungin johtamisesta ovat kiinnostuneet muun muassa Kemijärven kaupunginjohtaja Atte Rantanen, Pyhtään kunnanjohtaja Terhi Lindholm, Kouvolan apulaiskaupunginjohtaja Tuukka Forsell, Parkanon vs. kaupunginjohtaja Aki Viitasaari, Askolan kunnanjohtaja Ilari Soosalu ja Rautalammin kunnanjohtaja Anu Sepponen.  Vielä lokakuun viimeinen päivä kuntajohtajia olivat myös Parikkalan Vesa-Matti Huuskonen ja Kaskisten Minna Nikander.

Virkaa hakivat toisella kierroksella myös Riku Raita, Niko Lappalainen, Kari Saarelainen, Paavo Viantie, Jani Kuure, Mikko Nieminen, Beata Vaateri, Otto Koskela, Jukka Pietinen, Mira Keitaanranta, Anne Ukkonen, Timo Kiviaho ja Taisia Gluschkoff. Lisäksi suostumuksensa virkaan antoi Kim Sjöström.

Ensimmäisellä kierroksella virkaan hakeneet löytyvät täältä.

Mainos