Haminaan etsitään uutta kaupunginjohtajaa, kun Hannu Muhonen jää eläkkeelle. (Kuva: Sonja Eloranta)

Haminan avoinna olevaan kaupunginjohtajan virkaan tuli määräaikaan mennessä 16 hakupaperit. Kaikki hakeneet eivät ole virkaan kelpoisia, sillä Haminassa vaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja käytännön kokemus menestyksekkäästi hoidetuista johtotehtävistä.

Virkaan hakivat naprapaatti AMK Sami Aalto, diplomi-insinööri ja maatalous ja metsätieteiden tohtori Jalo Aminoff, oikeustieteen maisteri ja teologian kanditaatti Matti Astola, filosofian maisteri Titta Erkkilä, sosionomi YAMK Niina Haatainen, metsätalousinsinööri AMK Minnaliina Hankanen, kauppatieteiden maisteri Kimmo Hietala, filosofian maisteri ja MBA Kimmo Hämäläinen, kasvatustieteen maisteri Ismo Korhonen, diplomi-insinööri Lari Koskiaho, linja-autonkuljettaja Arto Kulju, filosofian maisteri Mikko Lumme, master’s degree Peter Marks, diplomi-insinööri ja sotatieteiden maisteri Peter Porkka, master of arts Marko Suomalainen ja hallintotieteiden maisteri Kai Virtanen.

Hakijoista Mikko Lumme on Haminan kaupungin kasvatus- ja koulutusjohtaja, Ismo Korhonen työskentelee Kymsoten palveluketjujohtajana ja Kai Virtanen on Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisario. Hieman erilaisen taustan omaa Matti Astola on Haminan seurakunnan kappalainen. Titta Erkkilä on puolestaan demarien kaupunginvaltuutettu ja Haminan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja.

Kaupunginjohtajan virka tuli avoimeksi, kun Haminan pitkäaikainen kaupunginjohtaja Hannu Muhonen ilmoitti jäävänsä varhennetulle eläkkeellä 1.3.2023 lähtien. Pitämättömien vuosilomien vuoksi Muhosen viimeinen työpäivä on 30.10.2022.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)