Hannele Matinlassi on Keminmaan uusi kunnanjohtaja.

Hannele Matinlassi on Keminmaan uusi kunnanjohtaja. Hän on toiminut Keminmaan vt. kunnanjohtajana sen jälkeen, kun Mauri Posio irtisanoutui viime keväänä. Myös viime vuonna hän hoiti vastaavaa tehtävää Posion ollessa virkavapaalla.

Ratkaisevassa äänestyksessä hän kukisti toisen valtuuston haastattelussa olleen kärkiehdokkaan eli Yrjö Hervan äänin 19-11. Yksi ääni hylättiin.

Kunnanjohtajasta päätettäessä valtuusto joutui äänestämään kahteen otteeseen. Keminmaalaisten Parhaaksi ryhmä ja perussuomalaisten ryhmä olisi halunnut jättää asian pöydälle ja laittaa viran uudelleen auki, mutta äänin 19-12 asian käsittelyä päätettiin jatkaa.

MainosJatkohakua esittäneet olisivat halunneet lisää hakijoita virkaan ja pitivät nykyisellä hakijamäärällä virantäyttöä valmiiksi pedattuna vt. kunnanjohtajalle. Keminmaan kunnanjohtajan virkaa haki kuusi henkilöä, joista virkaan kelpoisia oli viisi. Haastatteluun kutsuttiin Matinlassin ja Hervan lisäksi Samuli Mikkola, mutta hän vetäytyi hakuprosessista, koska on vahvoilla Enontekiön kunnanjohtajaksi.

Hannele Matinlassi on koulutukseltaan kasvatustieteiden maisteri. Hän on suorittanut myös opetushallinnon tutkinnon ja johtamisen erityisammattitutkinnon. Matinlassi on työskennellyt Keminmaassa sivistystoimenjohtajana elokuusta 2017 ja sitä ennen rehtorin virassa elokuusta 2015 lähtien. Luokanopettajan, koulunjohtajan ja apulaisrehtorin uransa hän on tehnyt Kemissä vuosina 1994–2015.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*