Viime hetken musta hevonen sekoitti Kolarin kunnanjohtajavalintaa. Marraskuusta 2020 lähtien vt. kunnanjohtajana toiminut Hannu Haapala ilmoitti etukäteen, ettei hän ole kiinnostunut määräaikaisesta vuoden mittaisesta kunnanjohtajan virasta, mutta aivan viime hetkillä ennen valtuuston kokousta mieli muuttui ja hän antoi suostumuksensa virkaan. 

Järjestetyssä vaalissa Haapala sai 15 ääntä, kun kakkoseksi jäänyt Markku Vehkaoja sai kuusi ääntä. Vehkaojan valinnan takana oli mitä ilmeisemmin kaikki Kolari 21 yhteislistan valtuutetut. Listan valtuutetuista kunnanhallituksen puheenjohtajanakin toimiva Orvo Vaattovaara moitti suorasanaisesti viime hetken suostumuksen antoa.

-Jos viime hetkellä Hannu antaa suostumuksensa virkaan, niin se vie pohjan koko rekrytointiprosessilta, harmitteli Vaattovaara.  

Kolarin määräaikaiseen kunnanjohtajan virkaan haki kahdessa vaiheessa yhteensä 21 hakijaa, joista haastateltiin lopulta kolme. Kolarin kunta erotti edellisen kunnanjohtajan Kristiina Tikkalan syyskuussa 2020. Tikkala valitti päätöksestä Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen, joka totesi kunnan antamat potkut laillisiksi. Tästä ratkaisusta on valitettu edelleen korkeimpaan hallinto-oikeuteen, joten nyt kunnassa on tarjolla vuoden määräaikainen pesti kunnanjohtajana.

Nyt määräaikaiseen virkaan valittu filosofian maisteri Hannu Haapala on hoitanut kunnanjohtajan virkaa marraskuusta 2020 alkaen. Hänet oli valittu tuolloin aiemmin syksyllä Kolarin hallintojohtajan viransijaiseksi, josta hän siirtyi vt. kunnanjohtajaksi. Haapala on aiemmin toiminut muun muassa Raahen kaupungin vs. henkilöstöpäällikkönä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*