Liike-elämässä meriittinsä hankkinut Tommi Kasurinen valittiin Inarin uudeksi kunnanjohtajaksi. (Kuva: Inarin kunta)

Kauppatieteiden tohtori Tommi Kasurinen on Inarin uusi kunnanjohtaja. Kunnanvaltuusto äänesti asiasta ja äänestyksessä Kasurinen voitti virkaa hakeneen Utsjoen kunnanjohtaja Taina Pieskin äänin 23-3.

Kunnanhallitus oli ollut yksimielinen Kasurisen valintaa esittäessään, mutta keskustelun kuluessa varavaltuutettu Maire Puikko (vihr.) esitti Pieskin valintaa. Myös RKP:n valtuutettu Kirsti Kustula oli puheenvuorossaan kuntajohtajakokemusta omaavan Taina Pieskin kannalla.

Äänestyksen jälkeen kokous keskeytettiin hetkeksi ja tulevaan kunnanjohtajaan otettiin yhteys Teamsin välityksellä.    

Mainos-Tämä hakuprosessi on kestänyt jonkin aikaa ja sen kuluessa minulle on selvinnyt, että on alueita, joita en vielä tunne ja on selkeästi alueita, joissa minulla sitä osaamista on. Ihmisillä voi olla asioista erilaisia mielipiteitä ja näkökulmia, mutta toivon, että yhdessä lähdemme tekemään avoimesti yhteistyötä ja rakentamaan tulevaisuutta, Kasurinen toivoi Teams-yhteyden välityksellä.

Työtaustaltaan Tommi Kasurinen on poikkeuksellinen suomalaisten kuntajohtajien joukossa, sillähän on viimeksi toiminut yhdistelmäajoneuvon kuljettajana. Hän on myös suorittanut logistiikan perustutkinnon.

-Olen asunut Rovaniemellä huhtikuusta lähtien ja yhdistänyt siinä työtä ja hupia. Vapaa-ajat olen kolunnut tunturikeskuksia ja painottanut harrastustoimintaan. Muut ajat olen sitten ajanut Kaukokiidon ajoneuvoyhdistelmää ja varmaan moni teistäkin on nähnyt minut tuolla taukopaikoilla, Kasurinen totesi.

Kova kokemus liike-elämästä

Varsinaisen työuransa Tommi Kasurinen on tehnyt liike-elämässä pääosin Keskon palveluksessa, jossa hän on toiminut useissa erilaisissa johtotehtävissä vuoteen 2019 asti ulkomailla ja Suomessa. Kasurinen on toiminut muun muassa Keskolla varatoimitusjohtajana, maajohtajana ja Ruoka-Kesko Oy:n talousjohtajana.   

-Minun tavoitteena on ollut jo jonkin Pohjois-Suomeen muutto. Pohjoisessa on ollut paljon johtajapaikkoja auki kuntasektorilla, mutta niitä en ole hakenut. Minä olen 1970-luvulta asti Ivalon, Saariselän ja Inarin alueella liikkunut ja pidän sitä ikään kuin tuttuna paikkana, Tommi Kasurinen kertoi valtuuston kokousta seuranneille.

Kasurinen arveli ottavansa viran vastaan tammikuun alkupuolella. Inarin kunnanjohtajan virka tuli avoimeksi, kun Toni K. Laine valittiin maakuntajohtajaksi Hämeeseen.