Inarissa on imua. Sen voi todeta muuttotilastoiden ohella myös kunnanjohtajan virkaa hakeneiden määrästä. Kahden hakukierroksen jälkeen listoilla on hakijoita kaikkiaan 36.

Perjantaina päättynyt toinen hakuaika toi mukanaan myös melkoisen yllätysnimen, kun oikeustieteen tohtori ja kuntalain todellinen asiantuntija Matti Muukkonen pisti hakupaperit vetämään. Muukkonen on toiminut aikanaan Kyyjärven, Suomenniemen ja Pyhärannan kunnanjohtajana.

Toisella hakukierroksella virkaa hakivat Jalo Aminoff, Carita Honkanen, Juha Lampi, Miia Meskanen-Talvitie, Matti Muukkonen, Aini Niemelä, Pekka Muotiala, Juho Pulkka, Ari Raatikainen. Teemu Roivainen, Sinikka Ropponen, Jaakko Seppänen, Elias Tammisto ja Katja Viklund. Toisen kierroksen hakijoista Lampi on Siikajoen hallintojohtaja, Pulkka Iisalmen kaupunginhallituksen keskustalainen puheenjohtaja ja Seppänen Inarin sosiaali- ja terveysjohtaja.

Jo aiemmin virkaa hakivat Margareta Back, Satu Heikkilä, Ivan Jakovlev, Kari Kaikkonen, Joel Kangas, Tommi Kasurinen, Timo Kiviaho, Marko Kreus, Ari Kukka, Anu Lumimäki, Peter Marks, Kirsi Mattila, Mikko Meskanen, Jari Mustonen, Niko Nevalainen, Taina Pieski, Juha Putkonen, Samuli Saarinen, Harri Tammiste, Annika Turunen, Markku Vehkaoja ja Mika Wirtanen.

MainosEnsimmäisen hakukierroksen hakijoista kuntajohtajakokemusta hakijoista omaavat Markku Vehkaoja ja kevättalvella Utsjoen kunnanjohtajana aloittanut Taina Pieski. Myös Imatran kaupunginjohtajana hetken aikaa toiminut Ari Lindeman haki virkaa, mutta on sittemmin vetänyt hakemuksensa pois.

Kunnanjohtajan virka tuli avoimeksi Inarissa, kun aiempi kunnanjohtaja Toni K. Laine valittiin Kanta-Hämeen maakuntajohtajaksi.