Jari Rantala on Laihian uusi kunnanjohtaja.

Reilun tunnin mittaisella kunnanjohtajaehdokkaiden kyselytunnilla käynnistyi Laihian kunnanvaltuuston kokous maanantai-iltana. Tiiviin ja monipuolisen tenttauksen jälkeen päästiin valitsemaan kunnalle uusi kunnanjohtaja.

Kunnanjohtajaehdokkaiden hyvistä tai huonoista puolista ei valtuuston kokouksessa avoimesti keskusteltu, vaan valtuustoryhmien puolen tunnin neuvottelutauon jälkeen käytiin suoraan virkavaaliin. Kahdesta kärkiehdokkaasta pidemmän korren veti Jari Rantala, joka äänestyksessä kukisti Pilvi Östermanin äänin 17-10.

Virkaa haki kaikkiaan 20 kiinnostunutta, joista haastateltiin viisi hakijaa. Uuden kunnanjohtajan etsintään Laihialla jouduttiin, kun vuodesta 2011 lähtien kuntaa johtanut Juha Rikala irtisanoutui.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)-En valtavan usein jää sanattomaksi, mutta nyt olen aika lähellä, tunnusti elokuun alussa virallisesti kunnanjohtajana aloittava Jari Rantala valtuustolle osoittamassaan kiitospuheessa.

Jari Rantala on yleisesikuntaupseeri, ja hän oli jäänyt eläkkeelle upseerinuraltaan ennen hakeutumistaan Pomarkun kunnanjohtajaksi. Pomarkun kunnanjohtajana hän toimi vuosina 2020-2022, mutta jätti tehtävänsä luottamuspulan vuoksi. Rantala työskenteli sotilasurallaan muun muassa maanpuolustuskorkeakoulun yhteiskuntasuhteiden ja kansainvälisten asioiden johtajana.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*