Juho Ruskoaho on KT:n ensimmäinen pääekonomisti. (Kuva: KT)

Valtiotieteiden maisteri Juho Ruskoaho on nimetty kautta aikain ensimmäiseksi Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n pääekonomistiksi. Ruskoaho aloittaa tehtävässään kesäkuun alussa. Hän toiminut vuodesta 2017 alkaen KT:n työmarkkinatutkijana.

Aikaisemmin Juho Ruskoaho on työskennellyt muun muassa Suomen Lääkäriliiton tutkijana. Ruskoaholla on työkokemuksensa kautta selkeä näkemys KT:n toiminnasta ja sen tarpeista tulevaan tehtävään liittyen.

-Työmarkkinaneuvottelujen lisäksi olen halunnut nostaa esiin tilastoihin perustuvia faktoja työmarkkinoiden ilmiöistä. Uusi tehtävä mahdollistaa monipuolisemman syventymisen myös näihin analyyseihin. Tehtävässä on mahdollista luoda uutta ja vaikuttaa niin liittotason neuvotteluihin kuin työmarkkinakeskusjärjestön edunvalvontaan KT:lle tärkeissä asioissa, kertoo Ruskoaho.

Juho Ruskoaho on KT:n ensimmäinen pääekonomisti, ja nimityksellä vahvistetaan KT:n roolia talouden, työvoimakustannusten ja työvoiman saatavuuden ennakoinnissa ja analysoinnissa niin liitto- kuin työmarkkinakeskusjärjestötasolla. Pääekonomistin tehtäviin kuuluu myös edunvalvonta näissä asioissa.