Kittilään uutta kunnanjohtajaa etsivä haastatteluryhmä on päättänyt kutsua kahdeksan hakijaa haastateltavaksi. Haastatteluun kutsuttujen joukossa ovat odotetusti Kemijärven kaupunginjohtaja Atte Rantanen ja Kittilän kuntapolitiikassa vaikuttanut Timo Kurula, joka on toiminut lyhyen aikaa myös Kittilän vs. kunnanjohtajana vuonna 2017.

Muut haastatteluun kutsutut ovat Veli-Matti Hettula, Riku Immonen, Mikko Lumme, Sirkka-Liisa Olli, Juha Pasma ja Juha Sandberg. Haastateltavista Hettula on Tunturi-Lapin Kehitys ry:n toiminnanjohtaja, Immonen Pirkanmaan TE-toimiston ex-johtaja, Lumme Haminan kasvatus- ja koulutusjohtaja, Olli Kittilän perusturvajohtaja, Pasma on työskennellyt Joensuun vs. kaavoituspäällikkönä ja Sandberg on Raision sosiaali- ja terveysjohtaja.

Kittilän uusi kunnanjohtaja valitaan 15. lokakuuta pidettävässä kunnanvaltuuston kokouksessa. Kahdella hakukierroksella virkaan oli yhteensä 25 hakijaa.

Kunnanjohtajan viran täyttäminen Kittilässä tuli jo toistamiseen vuoden sisällä ajankohtaiseksi, kun joulukuussa 2021 kunnanjohtajaksi valittu Jari Rantapelkonen valittiin viime kesänä Sodankylän kunnanjohtajaksi.

Mainos