Timo Halonen kutsuttiin haastatteluihin Kainuuseen. (Kuva: Mikkelin kaupunki/Heleen Paukkunen)

Kainuun aluehallitus päätti kutsua viisi yhdeksästä hyvinvointialuejohtajan virkaa hakeneesta haastatteluun. Kutsun saivat Timo Halonen, Markku Hämäläinen, Jukka Lindberg, Mika Suomalainen sekä Eija Tolonen. Virkaa oli hakenut myös Kainuun sote-kuntayhtymän johtaja Maire Ahopelto, mutta häntä ei haastateltujen joukkoon valittu.

Haastatteluun kutsutut ovat kokeneita kunta- ja sotealan ammattilaisia. Eija Tolonen on Kainuun vt. hyvinvointialuejohtaja ja Jukka Lindberg Kanta-Hämeen hyvinvointialuejohtaja. Mikkelistä vastikään irtisanoutumaan joutunut kaupunginjohtaja Timo Halonen on kainuulaisille parin vuosikymmenen takaa ja Mika Suomalainen on Vieremän kunnanjohtaja.

-Erityistä huomiota kiinnitettiin hakijoiden kokemukseen muutosjohtajuudesta ja julkisten organisaatioiden johtamisesta sekä talous- ja henkilöstöasioiden osaamiseen ja kykyyn luoda uutta toimintakulttuuria ja luottamusta. Näillä näkymin aluehallitus tekee valintaesityksensä valtuustolle 23. toukokuuta, jotta aluevaltuusto voi toimittaa virkavaalin 6. kesäkuuta, kommentoi aluehallituksen puheenjohtaja Heikki Huotari Kainuun hyvinvointialueen tiedotteessa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*