Kittilään saadaan valittua uusi kunnanjohtaja ensi viikolla. (Kuva: Ville Miettinen)

Kittilän kunnanhallitus päätti keskiviikkona äänin 6-3, ettei ketään kunnanjohtajan virkaa hakeneista lähetetä soveltuvuusarviointeihin. Valintaa valmistellut haastatteluryhmä oli esittänyt kunnanhallitukselle, että haastatteluissa kärkihakijoiksi erottautuneet neljä hakijaa olisi testattu ennen valintaa.

Nyt kunnanhallitus päätti kutsua kärkinelikon esittäytymään 15. joulukuuta pidettävään valtuuston kokoukseen, jossa valinta suoritetaan. Kutsun saivat Sirkka-Liisa Olli, Timo Kurula, Mikko Lumme ja Veli-Matti Hettula.

Jokaisen kärkihakijan tulee valmistella 10 minuutin esitys valtuustolle. Tämän lisäksi jokainen valtuustoryhmä saa esittää kullekin kunnanjohtajaehdokkaalle yhden kysymyksen esityksen yhteydessä.

Valtuuston kokoukseen kutsutuista hakijoista Hettula on Tunturi-Lapin Kehitys ry:n toiminnanjohtaja, Lumme Haminan kasvatus- ja koulutusjohtaja, Olli Kittilän perusturvajohtaja ja Kurula on tuttu kasvo Kittilän kuntapolitiikasta. Vuonna 2017 Timo Kurula oli hetken aikaa myös Kittilän vs. kunnanjohtajana.

Mainos