Kolariin etsitään uutta kunnanjohtajaa. (Kuva: Kolarin kunta/Pete Huttunen)

Kolarin kunta sai määräaikaiseen kunnanjohtajan virkaan kesäkuussa 12 hakijaa. Heinäkuun puoliväliin jatkettu hakuaika toi kuntaan lähes saman verran uusia hakupapereita, joten virkaa haki kaikkiaan 23 henkilöä.

Tällä viikolla pidettäviin haastatteluihin kutsuttiin ensimmäisellä kierroksella virkaa hakeneista Ari Lindeman ja Markku Vehkaoja, heistä tosin Lindeman on vetänyt hakemuksensa sittemmin pois.

Haastatteluun kutsuttiin jatkoajalla vuoden määräaikaista virkaa hakeneista Nina-Maria Möykkynen ja Juha Väisänen. Möykkynen on Kolarin kunnan kehitysjohtaja ja Väisänen puolestaan Kolarin sivistysjohtaja.

Kolarin kunta erotti edellisen kunnanjohtajan Kristiina Tikkalan pitkän kädenväännön jälkeen syyskuussa 2020. Tikkala valitti päätöksestä Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen, joka totesi potkut laillisiksi. Tästä ratkaisusta on valitettu edelleen korkeimpaan hallinto-oikeuteen, joten nyt kunnassa on tarjolla vuoden määräaikainen pesti kunnanjohtajana.

EDIT 1.8. klo 15.30: Lisätty juttuun maininta siitä, että Ari Lindeman on vetäytynyt hausta. Myös otsikkoa tästä johtuen muokattu.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*