Keski-Suomen ja Pohjois-Karjalan hakuprosesseissa yhä mukana oleva Jan Tollet pisti hakupaperit vetämään myös Kymenlaakson suuntaan. (Kuva: Kuopion yliopistollinen sairaala)

Parin viikon jatkoaika Kymenlaakson hyvinvointialuejohtajavalinnassa toi peräti kymmenen uutta hakemusta. Alun perin virkaan haki viisi henkilöä, joten Kymenlaakson suunnalla on nyt varaa mistä valita.

Hakijoiden joukossa ovat molemmat Keski-Suomen hyvinvointialuejohtajavalinnassa vielä mukana olevat kärkiehdokkaat eli Jan Tollet ja Mikko Komulainen. Keski-Suomessa uusi johtaja on tarkoitus valita kesäkuun puolivälissä.

Muut jatkohaussa virkaa hakeneet ovat diplomi-insinööri Harri Hagman, valtiotieteen maisteri Antero Kiviniemi, insinööri (YAMK) Petrus Kukkonen, terveystieteiden maisteri Lea Pekkanen, diplomi-insinööri Sami Puukkari, yhteiskuntatieteiden maisteri Maria Päivinen, liikuntatieteiden maisteri Jukka Santala ja lääketietieteen lisensiaatti Veli-Matti Ulander.

Myös aiemmin virkaa hakeneet Jorma Haapanen, Annikki Niiranen, Ville Pursiainen, Jouni Sakomaa ja Timo Vähämurto ovat mukana hakuprosessissa. Tavoitteena on, että Kymenlaakson hyvinvointialuejohtaja valitaan 22.6. pidettävässä kokouksessa.