Täysin ilman sivuääniä ei sujunut kunnanjohtaja Anne Kurkelan lähtö Lestijärveltä. Johtajasopimuksen käyttöönottoa ja Kurkelan virasta eroamista käsitellyt kunnanvaltuusto joutui nimittäin torstai-iltana äänestämään asiasta.

Vasemmistoliiton kunnanvaltuutettu Pentti Untinen esitti, että kunnanjohtaja nauttii yhä valtuuston luottamusta. Äänin 10-5 valtuusto kuitenkin päätti, että kunnanjohtaja menee vaihtoon luottamuspulan johdosta.

Lestijärven luottamuspula oli erikoinen moneen muuhun kuntaan verrattuna, sillä reilun 700 asukkaan kunnassa kyse oli kunnanjohtajan ja kunnan muiden johtavien viranhaltijoiden välisestä epäluottamuksesta. Yleisimmin kunnanjohtajan potkut johtuvat hänen ja luottamushenkilöiden välisen luottamuksen karisemisesta.

Kunnanjohtajan ja kunnan johtavien viranhaltijoiden välinen luottamuspula nousi julkisuuteen alkukesästä, kun kunnanhallitukselle jätettiin kaksi kirjelmää kunnanjohtajan toimista. Koska tilanteen ratkaisemiseksi vaihtoehdot olivat vähissä, niin Anne Kurkela esitti itse johtajasopimuksen käyttöönottoa ja eroamista virasta.