Kauhavalla nimettiin tilapäinen valiokunta valmistelemaan kaupunginjohtaja Markku Lumion erottamista tai muihin tehtäviin siirtämistä.

Kauhavan kaupunginvaltuusto päätti äänin 37-6 perustaa kuntalain 35 pykälässä tarkoitetun tilapäisen valiokunnan valmistelemaan kaupunginjohtaja Markku Lumion irtisanomista tai muihin tehtäviin siirtämistä. Lumion toimet kaupunginjohtajana ovat olleet Kauhavalla viime kuukausina kuuma keskustelunaihe.

Ennen pääsiäistä Kauhavan tarkastuslautakunta selvitti vuonna 2018 tapahtunutta häirintätapausta, mutta nyt kyseessä on selvästi tuoreempi tilanne, joka on lopulta rikkomassa kuntajohtamisessa tarvittavan luottamuksen.

Valtuuston keskustelussa löytyi Lumiolle ymmärrystäkin, mutta suurin osa oli sitä mieltä, että rajat on nyt ylitetty.

-Hänelle on annettu selvät ohjeet, miten tulee käyttäytyä. On absurdia, että vuonna 2022 käydään tällaista keskustelua, että miten kaupunginjohtajan tulee käyttäytyä, tilapäisen valiokunnan perustamista kannattanut kaupunginvaltuutettu Annukka Annala (kesk.) ihmetteli puheenvuorossaan.

MainosMarkku Lumio aloitti Kauhavan määräaikaisena kaupunginjohtajana vuonna 2015. Tämän jälkeen virkasuhdetta on jatkettu kahteen otteeseen. Helmikuussa kaupunginvaltuusto päätti äänin 26-17 jatkaa Lumion virkasuhdetta 31.10.2024 saakka.