Kainuun hyvinvointialuejohtaja vaihtuu. Jukka Lindberg lähtee luottamuspulan takia.

Jukka Lindbergillä ei tullut kahta vuotta täyteen Kainuun hyvinvointialuejohtajana. Aluehallitus ja Lindberg totesivat juhannusaatonaattona alueen poliittisten päättäjien ja hyvinvointialuejohtajan välille syntyneen luottamuspulan olevan totta. Lindbergin ero astui voimaan välittömästi.

Poliittisten päättäjien taholta ei lähdetä nimeämään mitään yksittäistä tapahtumaa, jonka takia luottamuspula syntyi.

-Ei luottamuspula hetkessä synny. Mitään yksittäistä syytä luottamuspulaan ei ole, vaan se on syntynyt aikaa myöden useampien tekijöiden summana, aluehallituksen puheenjohtaja Heikki Huotari (kesk.) toteaa.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Kainuussa on muiden hyvinvointialueiden tapaan jouduttu tekemään tiukkoja ja vaikeita päätöksiä, kun rahat eivät ole enää riittäneet entisenkaltaiseen elämään.

-Vaikeissa muutostilanteissa poliittisen johdon ja viranhaltijoiden näkemykset eivät aina kohtaa. Kainuu on suurten muutosten edessä, ja olemme yhdessä päätyneet Lindbergin kanssa tähän ratkaisuun. Olennaista on, että hyvinvointialueen taloutta tasapainottavat toimet viedään strategiamme mukaan päätökseen, avaa Heikki Huotari luottamuspulan syitä.

Tyhjin käsin Jukka Lindbergin ei tarvitse Nälkämaaksi muinoin nimetystä Kainuusta lähteä. Luottamuspulan takia irtisanoutuvalle maksetaan kahdeksan kuukauden bruttopalkkaa vastaava erokorvaus, joka on noin 112 000 euroa.

Hyvinvointialue käynnistää uuden johtajan rekrytoinnin kesän jälkeen. Väliaikaisena hyvinvointialuejohtajana toimii hallinto- ja tukipalveluiden toimialuejohtaja Timo Halonen.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*