Keski-Pohjanmaan liitto saa lähikuukausina uuden maakuntajohtajan.

Keski-Pohjanmaan maakuntajohtaja Jukka Ylikarjula allekirjoitti uuden johtajasopimuksen ja irtisanoutui saman tien. Eron takana on maakuntajohtajan ja maakuntahallituksen yhteisesti toteama luottamuksen puute ja johtamisen ristiriitatilanne. Liiton julkaiseman tiedotteen mukaan Ylikarjulan virkasuhde ja siihen liittyvät luottamustoimet päättyivät välittömästi.

Maakuntajohtajan johtajasopimusta on päivitetty kevään ja alkukesän aikana. Sopimus allekirjoitettiin lopulta samassa kokouksessa, jossa irtisanoutuminen tapahtui. Uuden sopimuksen perusteella Ylikarjula saa kuuden kuukauden palkkaa vastaavan erokorvauksen irtisanoutuessaan yhteisesti todetun luottamuspulatilanteen perusteella.

Osapuolet ovat sopineet, etteivät ne kommentoi eron taustalla olevia asioita julkisuudessa. Tilanne maakuntaliitossa on ollut kuitenkin perin myrskyisä jo pidempään. Maakuntaliitto on ollut työ- ja elinkeinoministeriön tarkkailussa EU-hankkeiden kirjauksissa olevien puutteiden johdosta.

Keski-Pohjanmaan maakuntauudistuksen konsernihallinnon muutosjohtaja Jyrki Kaiponen toimii elokuun loppuun saakka vt. maakuntajohtajana.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Missä on todellisten suhareiden saattaminen vastuuseen? Luottamusmiehet ja naiset eivät siis taaskaan ota mitään vastuuta! Julkinen keskustelu taitaa olla kiellettyä. Tottako?

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*