Marina Erhola valittiin Päijät-Hämeen hyvinvointialuejohtajaksi. (Kuva: Lauri Rotko)

Päijät-Hämeen hyvinvointialueen johtajaksi valittiin lääketieteen lisensiaatti Marina Erhola. Aluevaltuusto joutui kuitenkin äänestämään, sillä aluevaltuutettu Seppo Korhonen esitti virkaan valittavaksi Timo Lounaa. Aiemmin aluehallitus oli yksimielisesti esittänyt Erholan valintaa.

Itse äänestys ei suuria yllätyksiä tarjonnut. Marina Erholan valinnan kannalla oli 63 valtuutettua ja Timo Lounaa äänesti kolme valtuutettu. Lisäksi vaalissa annettiin kolme tyhjää ääntä.

Aluevaltuustolle valintansa jälkeen puhunut Marina Erhola nosti esiin kolme keskeistä asiaa, joihin hyvinvointialueella on kiinnitettävä erityistä huomioita.

Mainos-Ensimmäinen ja tärkein on henkilöstötilanne. Muutosohjelma, joka sinänsä on mennyt hyvin, ei ole vielä kaikilta osin päässyt niihin henkilötavoitteisiin, joita asetettiin. Henkilöstö, sen hyvinvointi ja saatavuus on koko maassa tärkein terveyspoliittinen haaste. Niin se on myös täällä Päijät-Hämeessä.

-Palvelutuotantoa täytyy edelleen jatkuvasti uudistaa, niin omana toimintana, kuin kumppanuutena hankittavassa toiminnassa. Erittäin tärkeänä pidän juuri Päijät-Hämeessä aluedemokraattisen mallin käynnistämistä. Uskon, että tulevaisuudessa Suomessa pärjäävät ne alueet, jotka onnistuvat luomaan vahvan yhteisen omistajuuden ja sitä kautta vahvan yhteisen pohjan hyvinvointialueen tekemiselle.

Marina Erhola on ollut kevään aikana kärkiehdokkaita myös Pirkanmaan hyvinvointialuejohtajan valinnassa. Valinnan jälkeen pitämässään kiitos-puheenvuorossa Erhola ei suoraan ilmoittanut vetäytyvänsä Pirkanmaan valintaprosessista, mutta puheenvuorosta saattoi kuitenkin päätellä, että Päijät-Häme on vahvoilla.

Tosin Etelä-Suomen Sanomien mukaan Erhola aikoo katsoa myös Pirkanmaa kortin loppuun saakka. Myös Yle uutisoi Marina Erholan odottavan Pirkanmaan päätöstä ennen kuin ottaa hänelle tarjolla olevan viran vastaan.

-Olen ollut erittäin tyytyväinen muutaman viime viikon tapahtuneeseen työskentelyyn aluehallituksessa. Olen nähnyt siellä konsensushakuisuutta, olen nähnyt siellä vahvaa tahtoa ja halua ratkoa sellaisia asioita, jotka eivät kaikki ole helppoja. Näin ollen tällä hetkellä suhtaudun erittäin toiveikkaasti Päijät-Hämeen tulevaisuuteen. Aika näyttää miten tässä loppu ja viimein käyn.

-Kiitän erittäin paljon saamastani luottamuksesta ja koen sen erittäin tärkeäksi. Se on minulle sydämen asia, vakuutti Erhola ääni särkyen valtuustolle puhuessaan.