Keminmaan kunnanjohtaja Mauri Posio jätti keskiviikkona irtisanoutumisilmoituksen työnantajalleen. Määräaikaista virkasuhdetta kunnanjohtajana oli jäljellä vielä kolmisen vuotta, mutta Posio päätti jäädä eläkkeelle suunniteltua aiemmin.

-Vuodenvaihteen jälkeen, kun palasin virkavapaalta, niin minusta tuntui, että eiköhän tämä onnistu. Mutta hyvin pian se kunnan perusnegatiivinen vire nousi taas esiin. Harkinnan jälkeen päätin, että suotta minä tässä rimpuilen, Posio kommentoi eroaan puhelimitse Kuntalehdelle.

-Keminmaan ongelma on se perinteinen. Päätöksentekijät sekaantuvat operatiivisen puolen toimintaan ja se aiheuttaa kaikenlaista hämminkiä, Posio huokaa.

Mauri Posio on toiminut Keminmaan kunnanjohtajana vuodesta 2013. Hänet valittiin uudelle kuuden vuoden määräaikaiselle kaudelle syyskuussa 2018. Molemmat valinnat tehtiin vain yhden äänen erolla, joten lähtökohdat kunnan johtamiselle eivät kaikilta osin parhaat mahdolliset olleet.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Vuosien saatossa Posio ja kunnan luottamushenkilöt ovat olleet useaan otteeseen napit vastakkain. Posio jäi vuonna 2020 kahden vuoden virkavapaalle työskennelläkseen Lapin alueen sote-uudistuksessa. Kun työsuhde purettiin koeajalla, niin kunta ei suostunut ottamaan kunnanjohtajaansa takaisin etuajassa, kun hän olisi halunnut tulla takaisin kunnanjohtajaksi syksyllä 2021. Jälkimmäisen kunnanjohtajakauden johtajasopimus jäi myös erimielisyyksien takia hyväksymättä.

Ennen kesäkuun loppua Mauri Posio aikoo pitää kertyneet lomat ja vapaat pois. Sen jälkeen edessä on vapaaherran päivät.

-Jospa se Keva 1.7. alkaen alkaisi minulle eläkettä maksamaan, naurahtaa Posio.

Mauri Posion erosta kertoi ensimmäisenä Yle.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*