Miira Raiskila on Maskun uusi kunnanjohtaja.

Kun Miira Raiskila valittiin helmikuussa 2018 Vaalan kunnanjohtajaksi, niin hän totesi tuoreeltaan Kuntalehden haastattelussa päässeensä unelmatyöhönsä. Ja sitä se on vieläkin, vaikka keväällä muuttokuorman teko onkin edessä.

-On tämä työ ollut se unelmatyö. Mitään työntövoimaa pois Vaalasta ei ole ollut, mutta tässä vaiheessa vain Maskun vetovoima oli liian suuri.

Valtiotieteen maisteri Miira Raiskila valittiin maanantaina Maskun uudeksi kunnanjohtajaksi. Kunnanvaltuuston virkavaalissa Raiskila sai 27 ääntä, kun toinen kärkiehdokas Sanna Häklin joutui tyytymään kahdeksaan ääneen.

Mainos-Mihinkään muualle en ole näinä vuosina hakenut, vaikka moneen paikkaan on pyydetty. Koin vain aiemmin, etten ole vielä valmis lähtemään Vaalasta. Meidän perhe on viihtynyt täällä erittäin hyvin. Jatkossakin tulemme täällä käymään, sillä meillä on vapaa-ajan asunto Vaalassa, Raiskila kertoo Kuntalehdelle.

Välimatkat lyhenevät

Pohjois-Pohjanmaan pitkät etäisyydet vaihtuvat kivenheitoilla mitattaviin matkoihin Varsinais-Suomessa. Maskusta on Raisioon 12 km, Naantaliin 15 km ja Turkuun 18 km.

-Ennen Vaalaan muuttoa asuin 10 vuotta Turussa, joten Varsinais-Suomi on erittäin tuttua aluetta. Masku on kaikilla mittareina mitattuna erittäin hyvin hoidettu kunta. Kunta on kovasti kasvanut ja kehittynyt, mutta uskon sieltä löytyvän vielä paljon ulosmitattavaa potentiaalia. Masku on aidosti hyvä kunta, vakuuttaa Miira Raiskila.

Käytettyjen puheenvuorojen perusteella Raiskila sai tukea ainakin perussuomalaisten suunnasta ja Häklin puolestaan demareiden riveistä. Miira Raiskila on toiminut vuodesta 2018 lähtien Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevan Vaalan kunnanjohtajana. Ennen Vaalaan tuloaan hän työskenteli kahden kokoomuslaisen ajatuspajan palveluksessa.

MainosOsuva ennustus

Kun pesti vuonna 2018 oli Vaalassa vasta edessä, niin linjasit Kuntalehden haastattelussa, että Pelson vankilan puolustaminen ja sote- ja maakuntauudistuksen valmistelu ovat tärkeimmät tehtäväsi kunnanjohtajana. Nyt Vaalan uuden vankilan peruskivi on muurattu ja hyvinvointialueet aloittavat reilun kuukauden kuluttua. Tuliko Vaala valmiiksi?

-Ei se valmis ole, mutta tuossa on ne kaksi isoa ja keskeistä asiaa, jotka ovat minua näinä vuosina työllistäneet. On tullut hyviä onnistumisia, mutta on ollut myös asioita, jotka eivät ole menneet ihan niin kuin olisi halunnut, summaa Raiskila Vaalan vuosiaan.

Maskun kunnanjohtajan virasta oli kiinnostunut alun perin yhteensä 19 hakijaa tai suostumuksensa antanutta. Heistä haastatteluun kutsuttiin kahdeksan. Maskun kunnanjohtajan virka tuli hakuun, koska vuodesta 2016 kunnanjohtajana toiminut Arto Oikarinen ilmoitti jäävänsä eläkkeelle ensi keväänä.

EDIT 29.11. klo 12.10: Lisätty Miira Raiskilan kommentit ja muokattu juttua kauttaaltaan.