Mikkelin kaupungintalolle etsitään kuumeisesti uutta johtajaa.

Uutta kaupunginjohtajaa eroavan Timo Halosen tilalle etsivä Mikkelin kaupunki on kesälomien aikana päättänyt käynnistää myös suorahaun virantäyttöön liittyen. Alun perin virkaan haki 13 henkilöä, jonka lisäksi kuusi henkilöä on antanut suostumuksensa.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pirjo Siiskosen (kesk.) mukaan suorahaun käytöllä halutaan varmistaa se, että kaikki virkaan sopivat ja siitä kiinnostuneet kunta-alan ammattilaiset ovat varmasti päättäjien tiedossa siinä vaiheessa, kun valintoja tehdään.

-Valitsimme yrityksen toteuttamaan vielä suorahakua, koska emme valintatyöryhmässä halunneet sellaista tilannetta, että asiaa kaupunginhallituksessa tai -valtuustossa aikanaan käsiteltäessä olisi päätetty jatkaa hakuaikaa. Siihen meillä ei yksinkertaisesti ole varaa, Siiskonen toteaa Kuntalehdelle.

Virkaa hakeneista Mikkelissä on haastateltu Tornion entinen kaupunginjohtaja ja FCG:n johtava asiantuntija Timo Nousiainen. Suostumuksensa antaneista on haastateltua ja testattu jo Lappajärven kunnanjohtaja Sami Alasara, Etelä-Savon koulutus Oy:n toimitusjohtaja Arja Flinkman ja Hausjärven kunnanjohtaja Pekka Määttänen. Lomien aikana suostumuksensa antaneiden joukkoon on liittynyt myös Juvan kunnanjohtaja Mervi Simoska.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Vaikka Mikkelissä on palkattu rekrytointiin apukäsiksi suorahakua hoitamaan Eezy Personnel Oy, niin alkuperäisestä aikataulusta pidetään ainakin tässä vaiheessa kiinni. Kaupunginjohtajavalinta on tarkoitus olla esillä kaupunginvaltuuston kokouksessa 29. elokuuta.

-Valintatyöryhmän seuraava kokous on sovittu pidettäväksi 11. elokuuta ja silloin on myös suorahaun osalta välitarkastuksen paikka. Pidämme vielä kiinni alkuperäisestä aikataulusta, vahvistaa Pirjo Siiskonen.

Edit 8.8. klo 10.20: Korjattu Timo Nousiaisen aiempi työpaikka. Hän on ollut Tornion, eikä Kemin kaupunginjohtaja. Kiitokset tarkkaavaiselle lukijalle.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Timo Nousiainen oli Tornion eikä Kemin kaupunginjohtaja

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*