Timo Nousiainen pisti hakupaperit Mikkeliin. (Kuva: Tornion kaupunki)

Hakuaika Mikkelin kaupunginjohtajan virkaan päättyi perjantaina iltapäivällä. Määräaikaan mennessä hakemuksensa jätti 13 henkilöä.

Tämän lisäksi Mikkelissä etsitään potentiaalisia kaupunginjohtajaehdokkaita suostumusmenettelyn kautta. Tähän mennessä ei vielä yhtään suostumuksensa antanutta ole tiedossa, mutta kaikki on vielä mahdollista aina siihen saakka, kunnes valtuusto on päätöksensä tehnyt.

-Lisäksi on keskusteltu joidenkin muiden virasta kiinnostuneiden henkilöiden kanssa, jotka harkitsevat suostumuksen antamista, toteaa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pirjo Siiskonen kaupungin nettisivuilla. 

Avoimen hakumenettelyn kautta kaupunginjohtajaksi pyrkivät Erkki Anttila, Vesa Ellonen, Minna Ikäheimonen, Mikael Laakso, Ville Markkanen, Peter Marks, Timo Nousiainen, Jorma Pietiläinen, Otto Räsänen, Vesa Sirkiä, Markku Vehkaoja, Ari Vihertuuli ja Jaakko Vääräniemi.

Hakijoista Vesa Ellonen on Joroisten talous- ja hallintojohtaja, Timo Nousiainen Tornion entinen kaupunginjohtaja ja Markku Vehkaoja Kannonkosken entinen kunnanjohtaja.

Kaupunginjohtaja virka tuli avoimeksi, kun pitkään Mikkeliä johtanut Timo Halonen erosi luottamuspulan takia.