Sam Vuorinen siirtyy Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen laatu- ja turvallisuusjohtajaksi.

Helmikuussa 2019 Myrskylän kunnanjohtajana aloittanut Sam Vuorinen siirtyy uusiin tehtäviin. Hänet on valittu Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen laatu- ja turvallisuusjohtajaksi. Koulutukseltaan Vuorinen on sotatieteiden maisteri.

-Yhtäältä päätöksessä painavat laajemmat mahdollisuudet ammatilliseen kasvuun ja toisaalta henkilökohtaisen elämäni arvovalinnat. Uralla kehittyminen liittyy meneillään olevaan julkishallinnon murrokseen, jossa uusi aluehallinnon taso perustetaan. Tulevaa organisaatiota tai virkaani ei ole aiemmin ollut olemassa, joten työssä saa vahvasti jättää historiallisen kädenjälkensä. Virassa yhdistyy monia mielenkiintoni kohteita, kuten kokonaisturvallisuus ja julkishallinnon kehittäminen.

-Muukin elämänrytmi rauhoittuu samalla, kun kunnanjohtajan varsin kokonaisvaltaisesta viranhoidosta voi luopua. Kohta kuusi vuotta olen ollut poissa ystäväpiirieni ja sosiaalisen elämäni painopistesuunnalta, Vuorinen pohtii Myrskylän kunnan tiedotteessa.

Vuorinen siirtyy uuteen tehtävään jo ensi kuussa. Alustavasti osapuolet ovat sopineet, että valtuustolle esitetään eron myöntämistä jo 7. joulukuuta alkaen.

Mainos-Johtajan lähdölle ei ole koskaan oikeata aikaa. Koen kuitenkin, että neljässä vuodessa on tullut tehty työtä tuplaten ajankuva huomioiden. Pohjatyö seuraajalleni on vähintäänkin kunnossa, jolloin hän saa käyttää energiansa selkeästi kunnan elinvoimaisuuteen ja asukashankintaan. Tulevien vuosien haasteet liittyvät kuntatalouden tasapainon löytymiseen. Tässäkin tämä organisaatio tulee joka tapauksessa onnistumaan, kunnanjohtaja Sam Vuorinen toteaa kunnan sivuilla julkaistussa tiedotteessa.