Aki Ruotsala.

Aki Ruotsala siirtyy Kuortaneen kunnan elinkeinovastaavaksi. Ruotsala on valittu syksyn aikana myös Rauman kaupungin kaupunkikehitysjohtajaksi.

– Perusteellisen kokonaisharkinnan jälkeen olen päättänyt ottaa vastaan minulle tarjotusta kahdesta tehtävästä Kuortaneen kunnan elinkeinovastaavan viran, Ruotsala kirjoittaa tiedotteessaan.

– Tunnen syvää kiitollisuutta Rauman poliittisia päättäjiä kohtaan luottamuksesta omaan osaamiseeni. Kuitenkin, olen ymmärtänyt että en nauti sellaista luottamusta itse työyhteisössä, jonka perusteella minulla olisi ollut edellytykset onnistua työssäni Rauman ja raumalaisten eduksi. Tietoisuus tästä on selkeyttänyt päätöstäni.

Ruotsala valittiin Raumalle 22. lokakuuta vastoin kaupunginjohtajan päätösesitystä. Kaupunginjohtaja Kari Kosken esitys oli, että ketään hakijoista ei esitetä valittavaksi vaan kaupunkikehitysjohtajan tehtävät hoidetaan toistaiseksi sisäisin järjestelyin.

Alahärmästä lähtöisin oleva Ruotsala, 33, on hallintotieteiden maisteri. Hän toiminut muun muassa Siikaisten kunnansihteerinä sekä Merikarvian hallintopäällikkönä ja kehittämispäällikkönä.