Annukka Sorjonen aloittaa 1. maaliskuuta Helsingin kaupungin työllisyysjohtajana. (Kuva: Helsingin kaupunki / Sakari Röyskö)

Helsingin työllisyysjohtajaksi on valittu kasvatustieteiden maisteri Annukka Sorjonen. Hän siirtyy tehtävään Helsingin kaupungin va. maahanmuutto- ja työllisyysasioiden johtajan tehtävästä.

Sorjonen on toiminut aiemmin muun muassa palvelupäällikkönä Helsingin työllisyyden kuntakokeilussa sekä apulaisrehtorina Stadin AO:ssa. Työllisyysjohtajana Sorjonen aloittaa 1. maaliskuuta.

– Työllisyyden kentällä on tuloillaan isoja muutoksia TE2024 myötä, kun otamme vastaan laajan työllisyyspalveluvastuun kunnille. Muutosta on valmisteltu pitkään ja meillä Helsingissäkin työllisyyden kuntakokeilussa on päästy jo hienosti eteenpäin yhdessä henkilöstön sekä eri sidosryhmien ja kumppaneiden kanssa, Sorjonen sanoo Helsingin kaupungin tiedotteessa.

Työllisyyspalvelut-yksikkö vastaa kaupungin työllisyyden edistämisestä, julkisten työvoimapalveluiden järjestämisestä sekä niihin liittyvästä kehittämisestä ja koordinaatiosta. Yksikön vastuulla on myös työikäisten kotoutumista edistävien palveluiden järjestäminen.